Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Επέκταση Μετρό Πειραιάς (Λιμάνι) – Ο σταθμός που καθυστερεί την παράδοση όλης...

Επέκταση Μετρό Πειραιάς (Λιμάνι) – Ο σταθμός που καθυστερεί την παράδοση όλης της επέκτασης

4101
0

Πρόκειται για τον σταθμό που έχει συμπαρασύρει όλο το έργο σε καθυστερήσεις.

Χρειάστηκε αρχικά να γίνει συνολική μετατόπιση κατά 7 μέτρα, λόγω κεντρικού αγωγού της ΕΥΔΑΠ,αφου τα σχέδια που είχαν δοθεί ήταν λανθασμένα και ταυτόχρονα η ύπαρξη πολλών πηγαδιών απο τα Μανιάτικα και κατώ  δυσκόλευσε πολύ την πορεία του Μετροπόντικα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν βλήμματα από το Β`παγκόσμιο πόλεμο με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέες μελέτες και το έργο να «γράφει» καθυστερήσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com και όπως σας έχουμε δείξει το τελευταιο, έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή. Επόμενα βήματα η διάτρηση της σήραγγας (που έχει περάσει από το σημείο εδώ και περίπου ενάμιση έτος), η υδατοστεγάνωση και η θεμελίωση του σταθμού. Ειδικότερα η υδατοστεγάνωση θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εργασίες στο σταθμό λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα.

Ακολουθεί playlist Videos μας απο ολη την πορεία των έργων του σταθμού απο το 2014 και μετά.

Παράλληλα, καθώς θα προχωρά ο σκελετός προς την πλάκα οροφής (δηλαδή στο επίπεδο του δρόμου), θα ξεκινήσουν εργασίες για τα αρχιτεκτονικά τελειώματα (τοιχοποιία, επιχρίσματα κλπ) για να επιταχυνθούν τα έργα. Τελευταίο στάδιο θα είναι η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του σταθμού, της τοποθέτησης των η/μ συστημάτων κ.α.

Εδώ οι εργασίες χρειάζονται επιτάχυνση για να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα για τον Σεπτέμβριο του 2021. Πάντως άλλες πηγές σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό να συμβεί και τοποθετούν την λειτουργία της Β`φάσης, το 2022.

πηγή Ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.