Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Προτάσεις για τη στήριξη της Αγοράς

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Προτάσεις για τη στήριξη της Αγοράς

399
0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση επιστολή με τις προτάσεις του για τη στήριξη των  μικρομεσαίων εμπόρων, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου η οικονομία έχει παγώσει και πλήττεται βάναυσα το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, ζητούμε αρχικά την πλήρη λειτουργία της αγοράς με ραντεβού (click in shop) και το κάθε κατάστημα να εξυπηρετεί  συντεταγμένα τους πελάτες του, τηρώντας ακόμα και αυστηρότερα αν χρειαστεί τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Καθώς η πανδημία πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας, όχι όμως με την ίδια σφοδρότητα όλες τις επιχειρήσεις κάθε κλάδου, απαιτείται ένα «δίχτυ» ασφαλείας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, καθώς και η εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας και ισονομίας για όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, παραθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις μας, για βελτιωμένα μέτρα στήριξης της αγοράς:

1.ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Να συνεχίσει για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση και να δομηθεί με τρόπο, ώστε να στηρίζεται στην πτώση τζίρου, αλλά και να συσχετίζεται με τα πάγια και λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων. Αναγκαία κρίνουμε την ένταξη μέρους των επιστρεπτέων προκαταβολών σε κατηγορία μη επιστρεπτέας.

2.ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Πρώτη Πρόταση

Για όσο διάστημα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, θα πρέπει το ενοίκιο να είναι μηδενικό και εν συνεχεία θα πρέπει να υπάρχει κλιμακωτή κρατική επιδότηση του ενοικίου, ανάλογα με το ύψος της μείωσης του τζίρου της επιχείρησης, ώστε να δοθεί ένας εύλογος χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα.

Δεύτερη Πρόταση

Λόγω των συνεπειών της πανδημίας, προτείνουμε την υποχρεωτική παράταση όλων των συμβάσεων μίσθωσης επαγγελματικής στέγης, παλιών, νέων και αορίστου χρόνου για ένα χρόνο.  Με τον τρόπο, θα αποφευχθούν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές, θα μειωθούν οι εξώσεις εν μέσω της πανδημίας και θα αποφύγουν οι επιχειρήσεις το σοκ της μετακίνησης σε μια εποχή που η ίδια η λειτουργία τους δεν είναι εξασφαλισμένη για το μέλλον.

Τρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.