Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Μέτρα “σωστά,άλλα όχι αρκετά!”

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Μέτρα “σωστά,άλλα όχι αρκετά!”

310
0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με ικανοποίηση δέχτηκε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τις πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις. Αναμφίβολα, η πρωτοβουλία αυτή ικανοποιεί πάγιο αίτημα του επιχειρείν, αντιστρέφει την φορολογική στόχευση του και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, που αποτελεί στοίχημα για την ελληνική οικονομία.
Από την άλλη μεριά όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν επωφελούνται. Άλλωστε οι προηγούμενοι δεκατέσσερις μήνες δεν ήταν κερδοφόροι, αλλά μια μακρά περίοδος δοκιμασίας, απότομης και μεγάλης πτώσης τζίρου,
συσσωρευμένων υποχρεώσεων και αμφίβολης επιστροφής στη κανονικότητα.
Προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές, που δίνουν τον σκληρότερο αγώνα επιβίωσης των τελευταίων δεκαετιών, να επιβιώσουν, απαιτούνται πολλά περισσότερα, γενναία και πιο στοχευμένα σε αυτές, μέτρα.
Άμεση προτεραιότητα αποτελούν :
✓ Η ενίσχυση της ρευστότητας τους ώστε να μπορέσουν να επανεκκινήσουν.
✓ Πλαίσιο στήριξης των παγίων εξόδων τους επόμενους μήνες της δύσκολης πορείας
προς την κανονικότητα.
✓ Σχέδιο ρεαλιστικής αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών.

Ο συνδυασμός της στήριξης των δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων και των χθεσινών ανακοινώσεων, θα έχει πολλαπλασιαστικά αλλά και χειροπιαστά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.