Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc : «Greece – Panama: Sea Routes ...

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc : «Greece – Panama: Sea Routes of Culture».

1830
0

Το Υπουργείο Εξωτερικών (ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού), ο Δήμος Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne dArc– από κοινού με την Πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα – υλοποίησαν από τις 14 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Greece Panama: Sea Routes  of Culture».

 

Δεκαεπτά ομογενείς μαθητές από τον Παναμά συμμετείχαν στο πρόγραμμα και παρακολούθησαν μαθήματα και βιωματικές δραστηριότητες στα πεδία της ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος. Η συμμετοχή στη δράση στόχευε στην ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων ομογενών 4ης γενιάς του Παναμά με την Ελλάδα, στην ανάδειξη της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών και στην ενδυνάμωση της διαπολιτισμικής συνεργασίας ελληνικών φορέων με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Κατά την εναρκτήρια ημέρα του προγράμματος, Δευτέρα 14/1/2019, έγινε η υποδοχή των μαθητών του Παναμά, παρουσία του Πρύτανη, του ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, του Δημάρχου Πειραιά, της Πρέσβειρας του Παναμά και της Διευθύντριας του Γυμνασίου της Jeanne dArc στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΠΑ.ΠΕΙ.

 

Η Jeanne dArc ήταν το σχολείο που υποδέχτηκε τους μαθητές στους χώρους της, συνεργάστηκε μαζί τους στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και έκανε τη σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα.

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και οργανωτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.