Στο Πειραιώτικο ντέρμπι της 15ης Αγωνιστικής ο Εθνικός πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0. Μάλιστα ήταν από τους λίγους αγώνες που έγιναν, αφού τόσο οι Κρητικές ομάδες δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Αθήνα και οι Αθηναϊκές να κατέβουν Κρήτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
O ιστορικός Εθνικός προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Σούφλας με δυνατό σουτ εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην άμυνα του Ατρόμητου και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια 2 φορές ο Δωροφίνης και άλλη μια ο Σφατσουλάι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα γκολ της ομάδας του, αλλά ο Καρνέσης του Ατρόμητου δεν άφηνε την εστία του να παραβιαστεί.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή ευκαιρία στο 55ο λεπτό, αλλά η συνολικά καλή αμυντική παρουσία των γηπεδούχων απέτρεψε την οποιαδήποτε προσπάθεια ισοφάρισης. Μάλιστα, στο 89ο λεπτό ο Εθνικός κατάφερε να πετύχει και το πολυπόθητο 2ο γκολ, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Μακρής σκόραρε για τους γηπεδούχους.