Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΒΕΠ:Project «Παπαστράτου» και ασφαλιστικό απασχόλησαν το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

ΕΒΕΠ:Project «Παπαστράτου» και ασφαλιστικό απασχόλησαν το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

1949
0

Οι επενδύσεις αξίας 100 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση ακινήτων της εταιρείας “Παπαστράτος”, που αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στον Πειραιά, καθώς επίσης και διάφορες πτυχές του νέου ασφαλιστικού,  αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης, τα οποία ανέπτυξαν αντίστοιχα οι κ. κ.  Δ. Ανδριόπουλος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της “DIMAND REAL ESTATE” και Δ. Μπούρλος, Εργατολόγος, ως προσκεκλημένοι του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδη, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  όπως ανέφερε ο κ. Δ. Ανδριόπουλος: “η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand προωθεί με ταχείς ρυθμούς επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την ανάπλαση τριών οικοδομικών τετραγώνων  στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, τα οποία στέγαζαν στο παρελθόν τις αποθήκες, την παλιά εργοστασιακή μονάδα και το λιθογραφείο της καπνοβιομηχανίας “Παπαστράτος χρόνια να ξαναγίνει η πόλη επίκεντρο επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Κατανοούμε όλοι, ότι τα οφέλη από αυτή την επένδυση και άλλες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλαπλά. Η ταυτότητα της πόλης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ναυτιλία και την επιχειρηματικότητα, γι’ αυτό, ως Επιμελητήριο, συνεργαζόμαστε με το Δήμο, έχοντας συγκεκριμένη στρατηγική, προκειμένου να την αναδείξουμε”. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο, επανέφερε παλαιότερη πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, να αξιοποιηθεί το αμαξοστάσιο του Η.Σ.Α.Π., ως κεντρική αγορά τροφίμων, με ταυτότητα τα αλιεύματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δ. Μπούρλος πραγματοποίησε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, οι οποίες ισχύουν από τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα, σημείωσε: “ο Νόμος Κατρούγκαλου κινείται σε τρία επίπεδα: α. Στην ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών Ταμείων από τον Ιανουάριο του 2017, β. Στον τομέα των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς δημιουργείται νέος χάρτης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και γ. Στο πεδίο των συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς δημιουργείται νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων”. Ακόμη, τόνισε ότι, με το νέο Ασφαλιστικό

1. Δημιουργείται πολλαπλή υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών,

2.  Καταργείται η διάκριση για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, όσον αφορά στην καταβολή τους, γεγονός που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και

3. Έχουν υποχρέωση ασφάλισης τα αμειβόμενα μέλη, που συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια Ανωνύμων Εταιρειών.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του, πως “οι  άνωθεν ρυθμίσεις είναι προβληματικές, ειδικά σε περίοδο κρίσης και είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στις αρχές του νέου έτους, καθώς υπάρχει μία σειρά ανοικτών ζητημάτων, που χρήζουν διευκρίνησης, ενώ πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη οργανωτική δομή. Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, δεν υπάρχει αναλογική ανταπόδοση, ώστε να δημιουργεί το κίνητρο περαιτέρω ασφάλισης, ενώ το σημερινό ύψος των συντάξεων δύσκολα θα διατηρηθεί στο μέλλον”.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο κ. Κ. Σιγαλάκος, Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ & Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ του Δήμου Πειραιά, ο οποίος αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Συνεργασίας που έχει συναφθεί, μεταξύ του Δήμου και της “Dimand”, o A. Aργουδέλης, Αντιδήμαρχος Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης Δήμου Πειραιά καθώς επίσης και ο κ. Α. Μουζάκης, φοροτεχνικός, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις φορολογικού περιεχομένου”.

 

Προηγούμενο άρθροΕμπρηστική επίθεση σε όχημα τα ξημερώματα
Επόμενο άρθροΝέο ΚΕΠ θα ανοίξει στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.