Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΒΕΠ: 261 εγγραφές επιχειρήσεων και μόλις 70 λύσεις και διακοπές λειτουργίας, το...

ΕΒΕΠ: 261 εγγραφές επιχειρήσεων και μόλις 70 λύσεις και διακοπές λειτουργίας, το α’ τρίμηνο του 2020

397
0

Ενθαρρυντικό γεγονός χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι εγγραφές επιχειρήσεων στο επιμελητήριο ανέρχονται σε 261 ενώ οι λύσεις και διακοπές λειτουργίας σε μόλις 70.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, μέσω της «υπηρεσίας μίας στάσης» κατεγράφησαν 77 ιδρύσεις τον Ιανουάριο, 94 τον Φεβρουάριο και 90 τον Μάρτιο, παρά τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Επίσης σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά, το διάστημα αυτό, ο μέσος όρος στις εξαγωγές παρουσίασε αύξηση της τάξης του +10%. Με την επανεκκίνηση της Κίνας, λόγω της αποδρομής του κορονοϊού και της σταδιακής ενεργοποίησης των κινεζικών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, το λιμάνι του Πειραιά ευελπιστεί στην ανάσχεση της πτώσης στην κίνηση, καθώς αυτή κυμάνθηκε στο -22% κατά μέσο όρο σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του έτους για τον περασμένο μήνα, αναφορικά με το εισαγωγικό εμπόριο.

   Διανομή δωρεάν ειδών προσωπικής υγιεινής στις εν λειτουργία επιχειρήσεις

Το επιμελητήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του, προχώρησε στην αγορά ειδών προσωπικής υγιεινής, που θα διανεμηθούν δωρεάν στις εν λειτουργία επιχειρήσεις της περιφέρειας Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής, και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις-μέλη μας στους κλάδους του χονδρεμπορίου, μεταποίησης, βιομηχανίας, ναυτιλιακών υπηρεσιών, σε μηχανουργεία και ναυπηγεία, σε αποθήκες εφοδιασμού πλοίων, μεταφορών και logistics.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αποφάσισε μια, συμβολικού χαρακτήρα, κίνηση, για να ανταποδώσει τη στήριξή του στις επιχειρήσεις, που κρατούν τις μηχανές του μεγάλου λιμανιού και της κύριας πύλης εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας σε λειτουργία, με μεγάλη προσπάθεια και κόστος. Προς τούτο, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, κάλεσε τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου να γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους, το αργότερο μέχρι την Μ. Δευτέρα στις 13/4/20 στην αρμόδια υπηρεσία του Ε.Β.Ε.Π (studies@pcci.gr) προκειμένου να τους αποσταλεί το συμβολικό «πασχαλινό πακέτο», με πολλές συναδελφικές ευχές για υγεία, από όλο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου».

   Παράταση

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά διαβίβασε στα μέλη του, καθώς και στα επιμελητήρια της Αττικής, έναν πλήρη πίνακα με το χρονοδιάγραμμα όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να προβούν οι επιχειρήσεις εγκαίρως, στις απαραίτητες διαδικτυακές ενέργειες προς τις ενδεδειγμένες διευθύνσεις των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και την ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΠ σημειώνει ακόμη, ότι ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των επιχειρήσεων, παράλληλα με την παράταση της προθεσμίας προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, έως τις 27 Απριλίου 2020, και αιτήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία την ανάγκη να παραταθούν αντίστοιχα, όλες οι προθεσμίες ένταξης των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα, κρίνεται επιβεβλημένη η παράταση προθεσμίας για ένταξη στο μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» πέραν της 10/04/2020, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν οι λογιστές να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα αιτούμενα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.