Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Δυσοσμία σε Κερατσίνι Δραπετσώνα : Τι έδειξαν οι πολύμηνες μετρήσεις του Εθνικού...

Δυσοσμία σε Κερατσίνι Δραπετσώνα : Τι έδειξαν οι πολύμηνες μετρήσεις του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών.

12436
3

Βενζόλιο,αυτό είναι το κυριότερο είδος ρύπου που υπάρχει στην περιοχή των Λιπασμάτων αλλα και στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας έκανε την κάτωθι δήλωση για την ανακοίνωση του ΕΑΑ.

Το πρόβλημα που βιώνουν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας για περισσότερο από τρία χρόνια, γίνεται συχνά, όπως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανυπόφορο. Οι οσμές που γίνονται πολλές φορές αφόρητες, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορούν να προκαλέσουν στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους σε αυτή.

Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που οφείλουν να μας προστατεύουν, δήλωναν και εξακολουθούν να δηλώνουν άγνοια για την πηγή του προβλήματος και επομένως αδυναμία αντιμετώπισής τους. Σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών του προβλήματος, η Δημοτική Αρχή απάντησε με την τοποθέτηση και λειτουργία Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Λιπασμάτων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ανεξάρτητα ωστόσο από τις επίσημες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου, υπάρχει η βεβαιότητα αυτού που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Η Δημοτική Αρχή και με τις επίσημες πλέον μετρήσεις στα χέρια της, απαιτεί από όσους και όσες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν τώρα άμεσα μέτρα και να αντιμετωπίσουν στη ρίζα του το πρόβλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου τους βουλευτές Β’ Πειραιά, σε σύσκεψη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους/ες εκλέξαμε ως εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, να ανταποκριθούν στον ρόλο τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά μας θα τους ζητήσουμε να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα καθιερώνει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων της Oil One και της Lafarge. Ταυτόχρονα, θα τους ζητήσουμε να βοηθήσουν, ώστε όταν παρατηρούνται φαινόμενα έντονης δυσοσμίας, το αρμόδιο υπουργείο να προχωράει αυτόματα σε ενέργειες διακοπής των εργασιών στις παραπάνω βιομηχανίες, όπως εξάλλου οφείλει να πράττει όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Τέλος, θα ζητηθεί από όλους τους βουλευτές να δείξουν με έμπρακτο τρόπο τη στήριξή τους στο αίτημα του λαού της πόλης για άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή. Να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις και θα οδηγούν, με δική τους πρωτοβουλία αφού η Πολιτεία δεν το κάνει μέχρι στιγμής, ακόμη και στο κλείσιμο των εργοστασίων.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πού έιναι τα νούμερα από τις μετρήσεις, οεο ??

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται το όριο, αλλά απουσιάζει οποιοδήποτε αναφορά σε νούμερο για τα μετρημένα. Μήπως θα έιχε την ευγενη καλοσύνη ο κ. Μιχαλόπουλος να μας τα πει και να μας πει μετά και γιατί τα παρέλειψε , σε περίπτωση που είναι πάνω από το όριο?

    Ο Δήμαρχος ξέρει τα νούμερα και αν ναι γιατί δεν τα δημοσιοποιεί?
    Αν όχι γιατί δεν επισημένεται στην ανακοίνωση του Δήμου?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.