Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Δημος Πειραιά: 3ος κύκλος δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων

Δημος Πειραιά: 3ος κύκλος δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων

1836
0

Ξεκινά αυριο Δευτέρα  20 Μαρτίου 2017, η υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, που διοργανώνει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης  της  Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά,  σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές.

 

Τα επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν δίωρες συναντήσεις και μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Για την έναρξη του τρίτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τον  τρίτο κύκλο  δωρεάν σεμιναρίων-διαλέξεων με τη συμμετοχή εθελοντών επιστημόνων-καθηγητών, καλύπτοντας πολύπλευρες εκπαιδευτικές ανάγκες με γνώμονα και στόχο την επιμόρφωση  των δημοτών μας. Η Παιδεία και η Δια Βίου Μάθηση είναι από τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά που στηρίζει τη δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στους δημότες  με  στόχο την ενημέρωση και τη γνώση αντιμετωπίζοντας τον αποκλεισμό της τρίτης ηλικίας».

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά στο e-mail: paideiasdp3@pireasnet.gr , σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, από την Δευτέρα  20-03-2017.

 

Οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση,  μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Γραφείο του τμήματος- Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2, 2ος όροφος, γραφείο 1, Πύργος Πειραιά, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00. Τηλ.  επικοινωνίας: 2132024715.

Μέριμνα του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  είναι η στήριξη της κοινωνικής συνεκτικότητας του Δήμου με τη δωρεάν εκπαιδευτική και πολιτιστική κατάρτιση των δημοτών, την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη με εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι στη σημερινή εποχή της κρίσης, προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους για την καλλιέργεια και την ευημερία των πολιτών.

 

Η θεματολογία των προγραμμάτων/διαλέξεων είναι η εξής:

  1. 1. Βασικές Γνώσεις Η/Υ για αρχαρίους σε 8 διδακτικές ώρες.
  2. 2. Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις γονέων και παιδιών σε 2 διδακτικές ώρες.
  3. 3. Συναισθηματική Νοημοσύνη σε 10 διδακτικές ώρες.
  4. 4. Συμβουλευτική  Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε 4 διδακτικές ώρες.
  5. 5. Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 8 διδακτικές ώρες.
  6. 6. Θεωρία και Πράξη του Αρχαίου Ελληνικού Χορού και Εφαρμογή του στην περιοχή του Πειραιά σε 8 διδακτικές ώρες.

 

Επιπρόσθετα,  θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τμήματα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη περίοδο (Όσοι έχουν ήδη αιτηθεί, δεν χρειάζεται η επανεγγραφή):

  1. 1. Συμβουλευτική Οικογενειακού Προϋπολογισμού σε 4 διδακτικές ώρες.
  2. 2. Διεθνείς Σχέσεις και διπλωματία του νεοελληνικού κράτους σε 8 διδακτικές ώρες.
  3. 3. Τοπική Ιστορία σε 6 διδακτικές ώρες.
Προηγούμενο άρθροΣίφουνας το πολο του Ολυμπιακού σε άντρες και γυναίκες
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός 3-0 Αίας Ευόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.