Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Δήμος Πειραιά: Τίμησε τους Πειραιώτες Ολυμπιονίκες

Δήμος Πειραιά: Τίμησε τους Πειραιώτες Ολυμπιονίκες

2779
0

Σε ειδική τιμητική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά  απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με την πόλη του Πειραιά: Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους), Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας) καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

 

Τα χρυσά μετάλλια της πόλης απένειμαν στους Ολυμπιονίκες: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σπύρο Γιαννιώτη, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου στον Παναγιώτη Μάντη και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης στον Δημοτικό Σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης  Νίκο Γέμελο.

 

Στην τιμητική συνεδρίαση προήδρευσε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοψηφήσας Δημοτικός Σύμβουλος, λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Γιώργου Δαβάκη για λόγους υγείας και της Αντιπροέδρου κυρίας Π. Καλαγιά, ο οποίος τόνισε:

 

«Κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας. Κηρύσσω την έναρξη της 22ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να σας καλωσορίσω στην ειδική τιμητική συνεδρίαση με τους εκλεκτούς μας καλεσμένους. Καλωσορίζω και τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες μας που τίμησαν τη χώρα μας. Τους προπονητές φυσικά και τους εκπροσώπους των συλλόγων τους. Τις οικογένειές τους αλλά και τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες  «ΡΙΟ 2016». Το Δ.Σ. σήμερα με απόφασή του τιμάει τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες, τον κ. Πετρούνια, τον κ. Γιαννιώτη, τον κ. Μάντη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη, τον κ. Νίκο Γέμελο».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, επισήμανε: «Είναι μια μέρα χαράς για την πόλη μας. Είναι μια σημαντική μέρα. Το Δημοτικό Συμβούλιο,  αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δύο εκδηλώσεις. Μία είναι η σημερινή για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι Ολυμπιονίκες και μία δεύτερη που θα γίνει αργότερα και θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά που έχουν σχέση με την πόλη μας και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς και ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό, ό,τι χρώμα κι αν έχει, ωστόσο και η συμμετοχή είναι σημαντική. Θέλουμε στη 2η εκδήλωση να έρθουν και παιδιά από σχολεία για να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση για την σημερινή εκδήλωση αλλά κι εκείνη που θα ακολουθήσει σύντομα. Θέλαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια,  έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές. Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής, να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος. Θέλω επίσης να σταθώ και στον Νίκο Γέμελο που επιβεβαιώνει ότι πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή, ειδικά στα ατομικά αθλήματα όπως αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, βρίσκεται και ένας σπουδαίος προπονητής».

 

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργου Δαβάκη:                              

«Αυτή την ώρα θα ήθελα όσο τίποτα να βρίσκομαι δίπλα σας στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση – Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – που σκεφτήκαμε με τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταυρούλα Αντωνάκου και ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να διοργανώσουμε προς τιμήν των Πειραιωτών Ολυμπιονικών, αλλά δυστυχώς ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας και μια έκτακτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα, δεν μου το επέτρεψαν.

Ωστόσο θα ήθελα στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, να συγχαρώ όλους σας μαζί αλλά και τον καθένα προσωπικά, εσάς τους αθλητές της πόλης μας και τον εξαίρετο και σεμνό συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Διεθνή προπονητή κ. Νίκο Γέμελο, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές κρατήσατε ψηλά την σημαία της Ελλάδας, σηκώσατε στην κορυφή του κόσμου το λάβαρο της ελπίδας και κάνατε περήφανο τον Πειραιά με τις επιδόσεις και τις ανεπανάληπτες επιτυχίες σας.

Όλοι οι αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι αξιέπαινοι και τους πρέπουν πολλά συγχαρητήρια.  Εσείς όμως που φτάσατε στην κορυφή, που κατακτήσατε το απόλυτο, που γνωρίσατε την παγκόσμια καταξίωση και κερδίσατε το θαυμασμό της υφηλίου, είστε εκείνοι που ξεχωρίζουν.  Εκείνοι που τα δικαιούνται όλα γιατί τα έδωσαν όλα.   Θυσιάσατε πολλά στο βωμό της επιτυχίας και αυτή την επιτυχία αξίζει και πρέπει να την απολαύσετε.

Ως Πειραιώτες αισθανόμαστε υπερηφάνεια για σας και ως Έλληνες ανυπέρβλητο θαυμασμό.  Η λάμψη από τα μετάλλιά σας φωτίζει τη θλιβερή καθημερινότητα που βιώνει ο λαός μας αλλά αποτελεί και φάρο που δείχνει το δρόμο για την επιτυχία.  Το δρόμο της δουλειάς, της αυτοθυσίας, της πίστης και του οράματος.

Συγχαρητήρια σε όλους! Καλή πρόοδο και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες! Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ, σας ευχαριστούμε γι’ αυτά που μας δώσατε! Και ελπίζουμε στο μέλλον να μας χαρίσετε και άλλες παρόμοιες επιτυχίες».

 

Από τον συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ρέππας, τόνισε: «Εμείς θα δώσουμε μόνο συγχαρητήρια, δεν έχουμε να πούμε και πολλά.  Ευχαριστούμε πολύ. Νομίζω για κάθε αθλητή  το να εκπροσωπεί τη χώρα του και να φέρει ένα μετάλλιο είναι ύψιστη τιμή. Ευχαριστούμε πολύ κι εμείς εκ μέρους όλης της παράταξης. Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο, τον Σπύρο, τον Λευτέρη  και τον Παναγιώτη.»

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ – ΠΕΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» κ. Δημήτριος Γκερλές, ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Προεδρεύοντα, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί  αθλητές είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή η σημερινή, διότι ο Δήμος Πειραιά τιμά ανθρώπους που με την παρουσία τους, την πολύχρονη, στα σωματεία τους και στην εθνική τους ομάδα και στην Ολυμπιακή Επιτροπή έκαναν περήφανη τη χώρα μας. Είναι άνθρωποι που προέρχονται από τον  Πειραιά είτε ως μέλη των σωματείων είτε ως πολίτες. Για μας είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είναι σήμερα μαζί μας και ο Δήμος Πειραιά θα τους τιμήσει. Είναι παράλληλα και ένα κίνητρο αυτό για τα νέα παιδιά της πόλης για τους αθλητές που ξεκινάνε από μια μικρή ηλικία που διακρίνονται στα σωματεία τους  στην εθνική τους ομάδα και μετά στους Ολυμπιακούς αγώνες και διακρίνονται. Είναι λοιπόν ένα κίνητρο σε μια πόλη με πάρα πολλά προβλήματα υποδομής, ιδιαίτερα αθλητικά με ελάχιστες αθλητικές υποδομές για όλα τα αθλήματα είτε ναυταθλητικά είτε τα υπόλοιπα, με έλλειψη αθλητικών χώρων  και μάλιστα χώρων μαζικών που μπορούν να αθληθούν νέοι. Που μπορούν να αθληθούν παιδιά μικρής ηλικίας και νομίζω σας Δήμος οφείλουμε σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια και ο Δήμος  να ανακτηθούν κάποιοι χώροι που χάθηκαν πριν από κάποια χρόνια στο βωμό των Ολυμπιακών αγώνων. Η πόλη του Πειραιά προσφέρει Ολυμπιονίκες στη χώρα μας, η πολιτεία μετά από κάποια χρόνια οφείλει αυτούς τους χώρους που χάθηκαν να τους αντικαταστήσει με άλλους μέσα  στην πόλη του Πειραιά, ούτως ώστε και ο μαζικός αθλητισμός και  ο αγωνιστικός αθλητισμός να έχει διακρίσεις  και τα νέα παιδιά να βρουν διέξοδο πραγματικά στον αθλητισμό αποφεύγοντας άλλες δραστηριότητες.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες  αρκετοί Πειραιώτες και μάλιστα και Πρόεδροι Ομοσπονδιών έχουν κι αυτοί υποχρέωση να βοηθήσουν ώστε ο Πειραιάς να επανέλθει εκεί που ήταν.

Και βέβαια είναι γεγονός ότι σε κάποια αθλήματα κάποια σωματεία στο διάβα τους εκφυλίστηκαν.  Η μέρα σήμερα είναι χαρούμενη, πρέπει να συγχαρούμε τους αθλητές και από αυτή την άποψη θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα ξεκίνημα για τον αθλητισμό της πόλης  γι αυτούς που ασχολούνται είτε  επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά.

Το Λιμάνι της Αγωνίας, ο Πειραιάς, η πόλη μας συγχαίρει τους αθλητές τους προπονητές, τους γονείς που δεν πρέπει να ξεχνάμε, και όλους τους παράγοντες γιατί ο παράγοντας είναι εκείνος που ξεκινάει το σωματείο, ο προπονητής και στη συνέχεια βρίσκει τον αθλητή για να τον οδηγήσει εκεί που οδηγήθηκαν τα σημερινά παιδιά της πόλης μας. συγχαρητήρια και πάλι».

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» κ. Ηλίας Κατσαφάδος  σημείωσε :

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, κύριοι αθλητές ως Πειραιώτες αισθανόμαστε υπερήφανοι και ειδικά εγώ ως γηγενής Πειραιώτης ακόμη πιο πολύ υπερήφανος.

Οι Ολυμπιονίκες αθλητές σε έναν Πειραιά που σιγά -σιγά η ιστορία του απαξιώνεται θα θυμίζει σε λίγα χρόνια στην ιστορία, οι μόνοι που θα ζήσουν στην ιστορία ως Αθάνατοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες. Δυστυχώς στον Πειραιά οι Ολυμπιονίκες αθλητές και ορισμένα ιστορικά σωματεία θα ζήσουν. Ευτυχώς που υπάρχουν αθλητές που δίνουν φως, ελπίδα για τα χαμένα ιδανικά μας. Ευτυχώς που υπάρχουν αθλητές σαν τους Ολυμπιονίκες σήμερα για να ακούγετε Παγκοσμίως ότι υπάρχει άλλη Ελλάδα. Ναι κυρίες και κύριοι υπάρχει η άλλη Ελλάδα του αγώνα,  της νίκης και όχι της υποταγής. Υπάρχει η Ελλάδα που μέσα της κρύβει ιδανικά. Τα ιδανικά φέρνουν νίκη, τα ιδανικά για εμάς και για όλους του Αθλητές που αγωνίζονται και φέρνουν τα μετάλλια είναι η πατρίδα , η θρησκεία και η οικογένεια. Ευχαριστώ πολύ.»

 

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, τα τιμώμενα πρόσωπα δήλωσαν: 

 petrounias

Λευτέρης Πετρούνιας: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και όλους εσάς για  αυτήν την τιμητική βράβευση. Με τιμά, νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά. Μέχρι το 1990 που γεννήθηκα ζούσαν στον Πειραιά, δούλεψαν στον Πειραιά και έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την πόλη. Νομίζω πως παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον έχω επισκεφθεί τόσο πολύ σε μικρότερες ηλικίες που τον έχω μάθει απ έξω και ανακατωτά. Οπότε αυτό θέλω να πω,  ότι νιώθω κατά το ήμισυ κι εγώ μέρος αυτής της πόλης και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με βραβεύσατε και μου κάνατε αυτήν την τιμή.

Εύχομαι να είστε πάντα στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων».

gianniotis

Σπύρος Γιαννιώτης : «Να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή έχουμε μια 17χρονη σχέση προπονητή – αθλητή με τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο. Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Τι να πω; Είχα σκεφτεί να πω πολλά. Απλά θα πω ευχαριστώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Πειραιάς έχει αθλητές, θα έχει αθλητές και θα συνεχίσουμε εμείς οι παλιότεροι να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών σε όλη την χώρα. Ευχαριστώ πολύ».

mantis

Παναγιώτης Μάντης: «Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη βράβευση. Εγώ δεν είμαι δημότης του Πειραιά αλλά έχω «φάει» όλη μου τη ζωή στον Πειραιά. 25 χρόνια είμαι στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, οπότε ένα μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά.  Έχω να πω ότι με τη δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο -είναι το κέντρο της Ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα-, έχουν έρθει πολλά μετάλλια και νομίζω ότι θα έρθουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.  Από ό,τι βλέπω με το δώρο που μας κάνετε θέλετε να τους βάλετε όλους να κάνουν ιστιοπλοΐα. Εγώ βλέπω πανί. Ευχαριστούμε πολύ».

gemelos

Νίκος Γέμελος: «Εγώ με τη σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλη την πόλη του Πειραιά, τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο για αυτήν την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν σαν Πειραιώτη γιατί ουσιαστικά έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια μέσα στον Πειραιά, στην Αγία Σοφιά, σε ένα μικρό μέρος του Πειραιά. Αυτό που πιστεύω για τον Πειραιά είναι ότι πάντα είχε και πάντα θα βγάζει μεγάλους αθλητές. Αυτό από εμάς, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής μας δίνει ένα μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα που έχουμε βάλει στόχο και με την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου να έχει ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, όπως κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

Η ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ολοκληρώθηκε με τον Προεδρεύοντα και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να επισημαίνει τα εξής: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ. Θέλω επίσης να σας πω ότι για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, ο Δήμος, κι εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε όλους τους αθλητές. Και στον Σύλλογό μας φυσικά αλλά και τον Πειραιά. Για μένα που έχω μεγαλώσει κι εργάζομαι στον Πειραιά, εννοείται και για τον Σύλλογό μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία παιδιά από τον Πειραιά και παιδιά που αγωνίζονται σε συλλόγους του Πειραιά, να μπορούν να διακρίνονται. Αποτελούν παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά στον Πειραιά. Έχει ξεχωριστή σημασία για μας να συμβαίνει αυτό και δίνουμε τεράστια βαρύτητα. Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να είστε όλοι καλά».

 

Στην τελετή, επίσης παρέστησαν: οι Βουλευτές κυρία Ελένη Σταματάκη, κυρία Γεωργία Γεννιά κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Κούζιλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.  Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες  «ΡΙΟ 2016» κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Οδυσσέας Καμπόλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού  Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλης Κουντούρης.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης. Το μέλος Δ.Σ. Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Έφορος Κολυμβητικού Τμήματος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου «Ειρήνη» κ. Βασίλης Κουβακάς.

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας του Παναγιώτη Μάντη κ. Γεράσιμος Ωρολογάς. Ο τέως Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο κ. Θοδωρής Κασανής από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας.

 

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός 99-48 Κολοσσός Ρόδου
Επόμενο άρθροKONINGSDAM: Αναχώρηση απο το λιμάνι του Πειραιά [video]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.