Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Δήμος Πειραιά : Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας συμμετέχουν στην απεργία της 21-2-2019...

Δήμος Πειραιά : Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας συμμετέχουν στην απεργία της 21-2-2019 – Με σύνεση το “κατέβασμα” των σκουπιδιών…

1037
0

Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη 21/2/2019 συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, διεκδικώντας από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

 

Δυστυχώς, ο Δήμος μας, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αττικής, καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις τόσο εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, όσο και των προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται στη διαχείριση του ΧΥΤΑ Φυλής.  Εξαιτίας της απόφασης για τη μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κινδυνεύει για ακόμα μια φορά τα τελευταία 4 χρόνια να επιβαρυνθεί ο Δήμος σημαντικά, σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως είτε λόγω της μεγάλης απεργίας του 2017, που αφορούσε τη μη υλοποίηση της κυβέρνησης για μετατροπή των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου και την πλήρη αποστελέχωση των Δήμων από  προσωπικό καθαριότητας είτε με τις απεργίες για τη μη τήρηση των μισθολογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, καθώς και το κλείσιμο κατά καιρούς του ΧΥΤΑ Φυλής και του ΣΜΑ Σχιστού, αρμοδιότητας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, δημιουργείται περιοδικά  σημαντική αρρυθμία στην πόλη μας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά ο Πειραιάς από τα απορρίμματα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες της πόλης μας, να διαχειριστούν με τη  μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία, προκειμένου να ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.