Μείωση 3%  σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2017, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Αυτή η μείωση,  έρχεται σε συνέχεια της πλήρους απαλλαγής και των ελαφρύνσεων στα ανταποδοτικά τέλη για  τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά,  τα έτη 2015 και 2016.Για το  έτος 2017, θα ισχύσουν οι ίδιες απαλλαγές, μειώσεις και ελαφρύνσεις με το 2016, οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

2) Πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100 τ.μ.

3)Πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δημότες.

Σημειώνεται ότι για το έτος 2017, προστέθηκε μια νέα κατηγορία στη μείωση των ανταποδοτικών τελών που αφορά στα Σωματεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φιλανθρωπικά, Πολιτιστικά κ.λ.π.), τα οποία θα έχουν συντελεστή 2.5% στα ανταποδοτικά τέλη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε:

«Δεν θέλουμε να πανηγυρίζουμε για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών που φέρνουμε προς έγκριση. Ωστόσο στους καιρούς που ζούμε είναι μια προσπάθεια, η  μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες, συν τη νέα κατηγορία για τα Σωματεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και τα Φιλανθρωπικά και Πολιτιστικά Σωματεία. Πιστεύω ότι περνάμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι παρά τα προβλήματα της χώρας και του Δήμου, είμαστε κοντά στους δημότες μας. Προφανώς δεν πιστεύω ότι η μείωση αυτή, είναι καθοριστική για τη ζωή των Πειραιωτών, αλλά είναι  ένα μήνυμα ότι είμαστε κοντά στην κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των πολιτών και καταβάλλουμε προσπάθειες στο πλαίσιο των ελαχίστων δυνατοτήτων μας. Ως Δήμος Πειραιά, στην παρούσα φάση αυτό μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω πως είναι θετικό. Επαναλαμβάνω, δεν είναι για να πανηγυρίζουμε γιατί δεν βελτιώνουμε κατά πολύ τη ζωή των Πειραιωτών, αλλά αυτό μπορούμε να κάνουμε και αυτό πράττουμε».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο οποίος εισηγήθηκε την πρόταση για τη μείωση 3% των ανταποδοτικών τελών, τόνισε μεταξύ άλλων πως η χρηστή οικονομική διαχείριση, “απέφερε καρπούς”,  προκειμένου η Δημοτική Αρχή Πειραιά να μειώσει τις εισφορές των δημοτών. Επιπροσθέτως ο κ. Μελάς τόνισε πως τα ανταποδοτικά τέλη δεν είχαν μειωθεί επί πολλά χρόνια στον Δήμο Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.