Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Δέσμευση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά – Περίπου 39 τονοι

Δέσμευση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά – Περίπου 39 τονοι

796
0

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιεί προέβη:

(α) Στη δέσμευση και απαγόρευση εισαγωγής 21 tn (840 σάκους) θρεονίνης (πρόσθετη ύλη ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας. Η παραπάνω ποσότητα εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς. Η απαγόρευση εισαγωγής έγινε διότι το συγκεκριμένο φορτίο δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση

(β) Στην επίσημη κράτηση – δέσμευση φορτίου 18 tn (720 σάκους) λυσίνης (πρόσθετο ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας. Η παραπάνω ποσότητα εντοπίστηκε στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς και δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης με δήλωσή του αναφέρθηκε στους διαρκείς και συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν οι ελεγκτές των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Επισήμανε ότι η συμμόρφωση και η τήρηση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας διασφαλίζουν  το δημόσιο συμφέρον στο κρίσιμο ζήτημα της ποιότητας και της ασφαλούς χρήσης των διαφόρων προϊόντων που εισάγονται και διακινούνται στη χώρα μας, ειδικά από το λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί σημαντική πύλη εισαγωγών πάσης φύσεως προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.