Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιανουάριο 2015.

Πιο συγκεκριμένα:

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της πλάκας μηχανολογικού ορόφου.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων του Σταθμού μέχρι το επίπεδο διακίνησης των επιβατών.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ:

Στο πλαίσιο της κατασκευής της μόνιμης επένδυσης του κυρίως Σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη σκυροδέτηση του τμήματος της πλάκας των αποβαθρών, του τμήματος της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων μεταξύ των αξόνων Α-Β και 5-6 καθώς και του τμήματος της πλάκας Η/Μ μεταξύ των αξόνων D-E και 11-14. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της μόνιμης επένδυσης της σήραγγας ΝΑΤΜ του κυρίως Σταθμού (σκυροδέτηση πλευρικών τοιχίων).

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ:

Στο κυρίως κτήριο του Σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής 1ου, 2ου, 3ου και 4ου επιπέδου (περιοχή ράμπας πρόσβασης), οι εργασίες εφαρμογής του εκτοξευόμενου σκυροδέματος στο 1ο και 2ο επίπεδο (περιοχή ράμπας πρόσβασης) καθώς και οι εργασίες κατασκευής προεντεταμένων αγκυρίων του 1ου και 2ου επιπέδου. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξη φάσης Α1 (νότιο μέτωπο – ανατολική στοά) και βόρειο μέτωπο – δυτική στοά) της κύριας σήραγγας του Σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των καθοδηγητικών τοίχων και της δεξαμενής μπεντονιτικού αιωρήματος διαφραγματικών τοίχων στον Σταθμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των καθοδηγητικών τοίχων στην Είσοδο 2 και οι εργασίες για την παράκαμψη δικτύου αποχεύτευσης του κτιρίου του ΗΣΑΠ στην Είσοδο 3. Στο πλαίσιο των παρακάμψεων δικτύων ΟΚΩ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την παράκαμψη δικτύου ΔΕΗ X.T., ομβρίων , ύδρευσης, forthnet, hol και κατασκευή φρεατίου αποχέτευσης φ315. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναδιάταξη εργοταξιακής κατάληψης / περίφραξης, την κατασκευή δικτύου ΗΛΠΑΠ και τοποθέτηση – απομάκρυνση στύλων και την τοποθέτηση κυκλοφοριακών πινακίδων, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Στο Φρέαρ Ρολόι, σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή.
Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και η εγκατάσταση του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια – αγκύρια πλήρους πάκτωσης) για το 5ο, 6ο και 7ο επίπεδο εκσκαφής στην περιοχής ράμπας εισόδου στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα) 2ο ταμπάνι εκσκαφής (+6,00) στην Πλατεία Κοραή, ενώ ολοκληρώθηκε η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) περί μη διατήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων στις 13/01/15 στην Πλατεία Π. Μπακογιάννη. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το 4ο επίπεδο και κατασκευή δοκών στους μετωπικούς τοίχους του φρέατος στο Φρέαρ Δεληγιάννη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής σήραγγας από τον Σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ στον Σταθμό ΝΙΚΑΙΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διάτρησης – τοποθέτησης- ενεμάτωσης της 1ης σειράς spiles (31/36) στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ και οι εργασίες διάτρησης – τοποθέτησης- ενεμάτωσης της 1ης σειράς δοκών προπορείας (38/43) προς το Δημοτικό Θέατρο.

Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 37%.

Προηγούμενο άρθροΕΒΕΠ: Αναπτυξιακές προτάσεις σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΔιάθεση 1 τόνου αλιευμάτων σε απόρους του Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.