Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Απρίλιος 2018]

2184
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Απρίλιο 2018

• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης πλακών γρανίτη στα δάπεδα των αποβαθρών και στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης ανθρωποθυρίδων στο επίπεδο αποβαθρών.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης μετωπιαίου τοιχώματος της σήραγγας ΝΑΤΜ σταθμού στη συναρμογή με τη σήραγγα του ΤΒΜ και οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης τοιχίων και πλάκας των αποβαθρών εντός της σήραγγας ΝΑΤΜ του σταθμού.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης περιμετρικών τοιχωμάτων από Χ. Θ. 5+255,80 έως Χ.Θ. 5+223,99. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης θόλου από Χ. Θ. 5+255,80 έως Χ.Θ. 5+223,99.
Στο φρέαρ Τζαβέλλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιολογικές τομές.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης θεμελίωσης.
Στο βόρειο φρέαρ αερισμού (οδός Δημητρακοπούλου), ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 6ου επιπέδου φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 7ου επιπέδου φρέατος.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κεφαλοδέσμου εξόδου κινδύνου και κατασκευής κεφαλοδέσμου σταθμού και προσβάσεων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες προέντασης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 2ου επιπέδου και πλήρωσης σήραγγας ΤΒΜ με αφροσκυρόδεμα.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βαφής βιομηχανικών δαπέδων στο επίπεδο Η/Μ (επίπεδο -1) και τοποθέτησης οπλισμών περιμετρικών τοιχίων από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων προς τον Η/Μ όροφο.
Στο βόρειο κλιμακοστάσιο και στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκαν οι σκυροδετήσεις τοιχίων μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης δαπέδου και τοιχίων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου.
Στη σήραγγα ΤΒΜ διπλής τροχιάς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποσυναρμολόγησης του μηχανήματος και αποξήλωσης των εργοταξιακών εγκαταστάσεων.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φρέατος έως το -12,15 (τελικό επίπεδο).
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %).

Προηγούμενο άρθροΤο POSIDONIA RUNNING EVENT αύριο το πρωί στους δρόμους του Πειραιά
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Απρίλιο 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.