Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Φεβρουάριος 2018]

1780
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Φεβρουάριο 2018

• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι βαφές θυρών και οι επεμβάσεις υγρομόνωσης.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής πρόσβασης 2 του σταθμού.
Στο φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και εγκατάστασης συστήματος προσωρινής αντιστήριξης, εξυγίανσης και παραλαβής πυθμένα θεμελίωσης καθώς και προσωρινής αποστράγγισης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης τελικού δαπέδου (ανάστροφο τόξο).
Στο φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής βάσης οικοδομικού γερανού.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο νότιο φρέαρ του σταθμού (οδός Κουμουνδούρου), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης ανοιχτού ορύγματος και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της σήραγγας ΝΑΤΜ.
Στο βόρειο φρέαρ (οδός Δημητρακοπούλου), ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση οικοδομικού γερανού και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή-προσωρινή αντιστήριξη φρέατος 4ου επιπέδου.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η διενέργεια jet grouting στους αρμούς των διαφραγματικών τοίχων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής του κυρίως σταθμού (ολοκλήρωση 2ου επιπέδου) και οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 1ου και 2ου επιπέδου.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής απολήξεων κύριας εισόδου και φρεατίων (επίπεδο οδού) και δευτερογενούς σκυροδέματος στο επίπεδο Η/Μ (επίπεδο -1).

Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών τοιχίων και θόλου μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκεται η σκυροδέτηση τοιχίων μόνιμης επένδυσης.
Στο φρέαρ Δεληγιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποσυναρμολόγησης ΤΒΜ.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φρέατος έως -4,30 (9ο επίπεδο εκσκαφής).
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.