Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Δεκέμβριος 2017]

1749
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Δεκέμβριο 2017

Στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής υδατοστεγάνωσης περιμετρικών τοίχων και πλάκας οροφής +62,86 καθώς και η κατασκευή πλακών +47,46, +56,11, +62,86.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο φρέαρ Πισιδίας, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στη βόρεια είσοδο του σταθμού – cut and cover εισόδων 2 & 3, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών στα περιμετρικά τοιχία της πρόσβασης 2 του σταθμού.
Στο φρέαρ Τζαβέλλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες παροχής εργοταξιακού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο βόρειο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 2ου επιπέδου.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κεφαλοδέσμου εξόδου κινδύνου και προσβάσεων. Επίσης, ολοκληρώθηκε η διενέργεια αρχαιολογικών τομών, jet grouting στους αρμούς των διαφραγματικών τοίχων καθώς και η διενέργεια διατρήσεων και τοποθέτησης οργάνων ΓΔΠ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής, τοποθέτησης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 1ου επιπέδου και εγκατάστασης γερανογεφυρών.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η διέλευση του ΤΒΜ.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης δαπέδου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης τοιχίων και θόλου.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης τοιχίων και θόλου.

Στο φρέαρ Δεληγιάννη, έχει ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση κατασκευής βάσης οικοδομικού γερανού που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση του ΤΒΜ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και κατασκευής πλάκας θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και κατασκευής τοιχίων μόνιμης επένδυσης.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής-προσωρινής αντιστήριξης φρέατος έως +11,00.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98 %.

Προηγούμενο άρθροΑυξηση σχεδόν 20% παρουσίασε η κίνηση στο Car Terminal του ΟΛΠ
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Δεκέμβριο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.