Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Νοέμβριος 2017]

2457
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Νοέμβριο 2017

Στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πλάκας +47,46,+56,11.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υπογειοποίησης σταθμού ΔΕΗ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμών εμφανών σκυροδεμάτων.
Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κοπής προκατασκευασμένων στοιχείων σήραγγας ΤΒΜ και μόνιμης επένδυσης πυθμένα φρέατος και συνδετήριας σήραγγας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης τοιχίων και θόλου συνδετήριας σήραγγας.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμού και σκυροδέτησης συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκε η κατασκευή βάσης και η εγκατάσταση οικοδομικού γερανού, καθώς και οι κατασκευή προσωρινού περιμετρικού τοίχου περίφραξης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την έναρξη των εργασιών εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης του Φρέατος, έως το 1ο επίπεδο εκσκαφής (+34,91)..
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σκυροδετήσεων προστασίας υδατοστεγανούς μεμβράνης στα περιμετρικά στηθαία του σταθμού, στο επίπεδο της οδού.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης – Φάση Α΄- Φάση Β΄.
Στη βόρεια είσοδο του σταθμού – προσβάσεις 2 & 3, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την έναρξη των χρωματισμών στα περιμετρικά στοιχεία της πρόσβασης 2 του σταθμού.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή πυθμένα θεμελίωσης στις στάθμες -26, -31, -34, -36. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης συστήματος υδατοστεγάνωσης στην πλάκα θεμελίωσης και μόνιμης επένδυσης θεμελίωσης στις στάθμες -26, -31.
Στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 8ου επιπέδου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 9ου επιπέδου.
Στο βόρειο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εργοταξιακής κατάληψης και περίφραξης και κατασκευής κεφαλοδέσμου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 1ου επιπέδου.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής φρεατίων ανατροφοδότησης και βαθιάς άντλησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή του σταθμού και η προετοιμασία για την τοποθέτηση των αντηρίδων του κυρίως σταθμού.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η συναρμολόγηση καλουπιού θόλου.

Στο νότιο κλιμακοστάσιο, ολοκληρώθηκε η υδατοστεγάνωση και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης τοιχίων.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση οπλισμών μόνιμης επένδυσης δαπέδου.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε η υδατοστεγάνωση δαπέδου και η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης δαπέδου.
Στο φρέαρ Δεληγιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης του φρεατίου και αρχαιολογικής ανασκαφής στη θέση κατασκευής της βάσης του γερανού ανέλκυσης του ΤΒΜ.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής-προσωρινής αντιστήριξης φρέατος έως +18,00..
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97 %.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.