Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [ Σεπτέμβριος 2017]

2669
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2017

Στο φρέαρ Κομνηνού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή μόνιμης επένδυσης πυθμένα συνδετήριας σήραγγας και φρέατος. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης θόλου της συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαίρεσης κεφαλόδεσμου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής κατασκευής για την υποστήριξη της σήραγγας ΤΒΜ.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες γεμισμάτων, βιομηχανικών και λοιπών ειδικών δαπέδων.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης φρεατίων και απολήξεων στο επίπεδο της οδού.


Στη βόρεια είσοδο του σταθμού – προσβάσεις 2 & 3, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση κυλιόμενων κλιμάκων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών στην οροφή της μόνιμης επένδυσης.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα και τα φρεάτια αερισμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής – προσωρινής αντιστήριξης, μέχρι τη στάθμη -26,00. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής – προσωρινής αντιστήριξης μέχρι τη στάθμη -34 (περιοχή μόνιμου αντλιοστασίου) και τοποθέτησης συστήματος υδατοστεγάνωσης στα τοιχία.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσβάσεων και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κεφαλοδέσμου σταθμού και προσβάσεων, πασσάλων γερανογέφυρας και φρεατίων βαθιάς άντλησης και ανατροφοδότησης.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκυροδετήσεις τοιχίων αποβαθρών και οι εργασίες για τη διέλευση ΤΒΜ.
Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκυροδετήσεις και οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών μόνιμης επένδυσης.
Στην σήραγγα πρόσβασης στην πλατεία Κοραή, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης.
Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Ραλλείου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης (πρόοδος Α΄ φάση 8/32μ.μ.).

Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακών εγκαταστάσεων για την έναρξη εκσκαφής του φρέατος.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 86,5 %.

Προηγούμενο άρθροΠροαστιακός : Στο σταθμό του Πειραιά ήρθε σήμερα το ηλεκτροκίνητο Desiro
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Σεπτεμβριο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.