Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιούνιος 2017]

4893
0
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιούνιο 2017

Στο φρέαρ Κομνηνού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής κατασκευής υποστήριξης δακτυλίων, εντός της σήραγγας ΤΒΜ.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πρόσβασης 3, τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων, στο επίπεδο -2, επίχωσης και υδατοστεγάνωσης του σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι βαφές στο επίπεδο -1 και οι εργασίες καθαίρεσης κεφαλόδεσμου.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοιχοποιίας.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στο Φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εργοταξιακής κατάληψης και περίφραξης.


• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην έξοδο Γυθείου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κεφαλόδεσμου μικροπασσάλων και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής ανοιχτού ορύγματος.
Στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση οικοδομικού γερανού και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κεφαλόδεσμου.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων κάτω από την πεζογέφυρα (δυτική – ανατολική πλευρά και στην είσοδο 1).
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαριότητας και προετοιμασίας για την υδατοστεγάνωση.

Στο νότιο κλιμακοστάσιο, επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαριότητας και προετοιμασίας για την υδατοστεγάνωση.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, Α΄φάση 14,5/57 μ.μ., Β΄φάση 3/57 μ.μ.
Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης έως το τελικό επίπεδο (-10,85).
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης θόλου.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 76,20 %.

Προηγούμενο άρθροΈκδοση συλλεκτικών γραμματοσήμων για τα 30 χρόνια του ρ/κ «Κανάλι Ένα 90,4»
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Ιούνιο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.