Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Απρίλιος 2017]

4164
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Απρίλιο 2017

Στη σήραγγα διπλής τροχιάς, από την έναρξη της επέκτασης έως το φρέαρ εισόδου του ΤΒΜ, έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη επένδυση πυθμένα σήραγγας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης θόλου σήραγγας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του κλιμακοστασίου 5 και αποξήλωσης στηθαίου στην ανατολική πλευρά.
Στο Φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης πλάκας οροφής.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης δικτύου ΟΤΕ.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στη βόρεια είσοδο του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και εγκατάστασης του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης, οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και κατασκευής της μόνιμης επένδυσης.
Στο Φρέαρ Τζαβέλλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση πινακίδων για κυκλοφοριακή παράκαμψη.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης τοιχίων, μόνιμης επένδυσης θόλου και σκυροδέτησης κλίνης ΤΒΜ.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία κατασκευής διαφραγματικών τοίχων κάτω από την πεζογέφυρα και η κατασκευή κεφαλόδεσμου.


Στο Φρέαρ Ρολόι, ολοκληρώθηκε η κατασκευή παράκαμψης δικτύου ομβρίων και η επίχωση σκάμματος αρχαιολογικής ανασκαφής.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 34/45μ.μ και Β΄ φάσης 25/45μ.μ


Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 35,5/45μ.μ και Β΄ φάσης 22/45μ.μ
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών τοιχίων.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης θόλου και τοποθέτησης οπλισμού θόλου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συναρμολόγησης καλουπιού θόλου.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 68,7 %

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.