Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιανουάριος 2017]

4314
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιανουάριο 2017

Στη σήραγγα διπλής τροχιάς από την έναρξη της επέκτασης έως το φρέαρ εισόδου του ΤΒΜ, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής β΄ και γ΄ φάσης προς Αγία Μαρίνα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατεδάφιση του τοίχου για την ένωση με τη σήραγγα λειτουργίας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες γεμισμάτων των κλιμακοστασίων 5 και 6.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμών στους τεχνικούς χώρους στο επίπεδο -3 της πλάκας των αποβαθρών καθώς και στο επίπεδο -4 των σιδηροτροχιών του κυρίως Σταθμού. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες εποξειδικών βαφών βιομηχανικών δαπέδων σε επιμέρους τεχνικούς χώρους του σταθμού.
Στη βόρεια είσοδο του κυρίως σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων της πρόσβασης 2 του C &C εισόδων.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος – αγκύρια 14ου /15ου επιπέδου (περιοχή εκβαθύνσεων) στο φρέαρ του κυρίως σταθμού.


Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης σήραγγας Η/Μ καθώς και οι εργασίες γείωσης σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου – τοιχίων.
• Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες jet grouting στο νότιο μέτωπο καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης ελαιοδιαχωριστή στον χώρο του ΗΣΑΠ.


Στο φρέαρ Ρολόισε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή παράκαμψης αγωγού όμβριων υδάτων.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο φρέαρ αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής προσωρινής αντιστήριξης έως -3,00 (5ο επίπεδο).


Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου (63/63μ.), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση του θόλου.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή υπολειπόμενου περιγράμματος φρέατος και περιγράμματος βάσης οικοδομικού γερανού.
Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη Α΄φάση (Top) 20/32μ. και Β΄φάση (Invert) 19/32μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 67,5%.

Προηγούμενο άρθροΟι “Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου” του Στέφανου Μίλεση τώρα στα βιβλιοπωλεία
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Ιανουάριο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.