Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιανουάριος 2017]

4212
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιανουάριο 2017

Στη σήραγγα διπλής τροχιάς από την έναρξη της επέκτασης έως το φρέαρ εισόδου του ΤΒΜ, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής β΄ και γ΄ φάσης προς Αγία Μαρίνα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατεδάφιση του τοίχου για την ένωση με τη σήραγγα λειτουργίας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες γεμισμάτων των κλιμακοστασίων 5 και 6.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμών στους τεχνικούς χώρους στο επίπεδο -3 της πλάκας των αποβαθρών καθώς και στο επίπεδο -4 των σιδηροτροχιών του κυρίως Σταθμού. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες εποξειδικών βαφών βιομηχανικών δαπέδων σε επιμέρους τεχνικούς χώρους του σταθμού.
Στη βόρεια είσοδο του κυρίως σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων της πρόσβασης 2 του C &C εισόδων.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος – αγκύρια 14ου /15ου επιπέδου (περιοχή εκβαθύνσεων) στο φρέαρ του κυρίως σταθμού.


Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης σήραγγας Η/Μ καθώς και οι εργασίες γείωσης σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου – τοιχίων.
• Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες jet grouting στο νότιο μέτωπο καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης ελαιοδιαχωριστή στον χώρο του ΗΣΑΠ.


Στο φρέαρ Ρολόισε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή παράκαμψης αγωγού όμβριων υδάτων.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο φρέαρ αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής προσωρινής αντιστήριξης έως -3,00 (5ο επίπεδο).


Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου (63/63μ.), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση του θόλου.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή υπολειπόμενου περιγράμματος φρέατος και περιγράμματος βάσης οικοδομικού γερανού.
Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη Α΄φάση (Top) 20/32μ. και Β΄φάση (Invert) 19/32μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 67,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.