Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Δεκέμβριος 2016]

2108
0
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Δεκέμβριο 2016.

• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο φρέαρ Πισιδίας, έχουν ολοκληρωθεί οι διερευνητικές τομές για τα δίκτυα Ο.Κ.Ω.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τμήματος της πλάκας οροφής του σταθμού, στην περιοχή συναρμογής, με τον φορέα της μόνιμης επένδυσης της βόρειας εισόδου. Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών στους τεχνικούς χώρους, στο επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού καθώς και οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου, στον τεχνικό χώρο 3.9-1 (LAS), στο επίπεδο του Η/Μ ορόφου του κυρίως σταθμού.
Στη βόρεια είσοδο (προσβάσεις 2 & 3) σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων, στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π122-Π125 και Π133-136 και οι εργασίες υδατοστεγάνωσης τμήματος της πλάκας οροφής, στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π139-Π147 και Π154-162. Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του C&C εισόδων του σταθμού, με την τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού για την κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων της πρόσβασης 2 του σταθμού στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π164-Π167 και Π125-128.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα έχει ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος 14ου επιπέδου (περιοχή εκβαθύνσεων) του κυρίως κτηρίου του σταθμού.
Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης των εγκάρσιων οριζόντιων τμημάτων των τεσσάρων σηράγγων πρόσβασης της κύριας σήραγγας καθώς και εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της κάτω εγκάρσιας σήραγγας πρόσβασης ανελκυστήρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της Η/Μ σήραγγας και οι εργασίες γείωσης του σταθμού.
Στην έξοδο διαφυγής, στην οδό Γυθείου, έχει ολοκληρωθεί η καθαίρεση υφιστάμενης σκάλας και η κατασκευή μικροπασσάλων ανοιχτού ορύγματος.
• Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης οδηγών τοίχων, των οποίων οι διαφραγματικοί έχουν ολοκληρωθεί.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Δ’ φάσης (INVERT), με πρόοδο εκσκαφής 140μ/140μ.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου (invert), με πρόοδο εργασίας 51μ/63μ.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε η τελική μορφή της εργοταξιακής κατάληψης για την κατασκευή του φρέατος.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65%.

Προηγούμενο άρθροΗ πρόταση για τον αρχαιολογικό πεερίπατο στη Μαρίνα Ζέας [photos]
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Δεκέμβριο 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.