Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Νοέμβριος 2016]

7319
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Νοέμβριο 2016.

  • Στην αρχή της επέκτασης, στη σήραγγα ΝΑΤΜ διπλής τροχιάς, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή α΄φάσης της σήραγγας από το φρέαρ ΤΒΜ προς Αγία Μαρίνα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή β΄& γ΄φάσης.
  • Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών καθώς και οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου στον τεχνικό χώρο 3.9-1(RS), στο επίπεδο -1 του Η/Μ ορόφου του Σταθμού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄Φάση), με την κατασκευή περιμετρικών στηθαίων στις απολήξεις των φρεατίων άνωθεν της πλάκας οροφής (επίπεδο 0) του κυρίως Σταθμού.

Στη βόρεια είσοδο (προσβάσεις 2 & 3) σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων καθώς και οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του C&C εισόδων του σταθμού, με την ανέγερση ικριωμάτων για την κατασκευή τμήματος της πλάκας οροφής του C&C εισόδων.

  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης των εγκάρσιων οριζόντιων τμημάτων των τεσσάρων σηράγγων πρόσβασης της κύριας σήραγγας.

Στην έξοδο διαφυγής, στην οδό Γυθείου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης της υφιστάμενης σκάλας.

  • Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντιστήριξης.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου (πρόοδος 36/46μ.).

metro-pireas-noembrios

Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως την 4η σειρά αντηρίδων.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH), με πρόοδο εκσκαφής 140μ/140μ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ’ φάσης (INVERT), με πρόοδο εκσκαφής 61μ/140μ.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης ανάστροφου τόξου-σκυρόδεμα καθαριότητας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου (invert).

Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε η παράκαμψη δικτύων αποχέτευσης, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 64%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.