Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Μάιος 2016]

3976
2

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Μαιο 2016

Στην αρχή της επέκτασης, στη σήραγγας ΝΑΤΜ διπλής τροχιάς, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή α΄φάσης  της σήραγγας από το φρέαρ ΤΒΜ προς Αγία Μαρίνα.
Στο φρέαρ Κομνηνού, έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάμψεις δικτύων ΟΚΩ και οι αρχαιολογικές τομές και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατάληψης και εργοταξιακών εγκαταστάσεων.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Στο φρέαρ Ταξιαρχών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή πασσάλων και κεφαλοδέσμου πασσάλων καθώς και η κατασκευή και τάνυση προεντεταμένων αγκυρίων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής για την τελική στάθμη του φρέατος.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας τοιχοποιίας στο επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων και στο επίπεδο -3 της πλάκας αποβαθρών καθώς και οι εργασίες επιχρισμάτων τοιχοποιίας στο επίπεδο -1 του Η/Μ ορόφου.
Στη βόρεια είσοδο, έχει ολοκληρωθεί η Φάση 2 της κυκλοφοριακής παράκαμψης. Επίσης, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής 1ου επιπέδου, η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος 1ου επιπέδου εκσκαφής και η τοποθέτηση μεταλλικών σωληνωτών αντηρίδων 1ου επιπέδου εκσκαφής. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και απομάκρυνσης προϊόντων εκσκαφής 2ου επιπέδου.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διάτρησης εδαφοπασσάλων με jet grouting στην βόρεια είσοδο καθώς και οι εργασίες σύνδεσης φρεατίου αποχέτευσης/ομβρίων του αμαξοστασίου ΗΣΑΠ με το δίκτυο της οδού Κόνωνος.

 

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών τοιχίων, από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων έως το επίπεδο Η/Μ ορόφου καθώς και οι εργασίες σκυροδέτησης πλάκας έκδοσης εισιτηρίων.
Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής-προσωρινής αντιστήριξης Γ΄φάσης (invert) 46,545μ/46,545μ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαιρέσεις προεξεχόντων τμημάτων εκτοξευόμενου σκυροδέματος.
Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου ολοκληρώθηκε η κατασκευή κεφαλοδέσμου πασσάλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκσκαφής για το 1ο επίπεδο.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄ και Β΄ φάσης, με πρόοδο 116,61/140μ.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής Α΄και Β΄φάσης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ΄φάσης (INVERT), με πρόοδο 33/63μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 58,23%.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Αττικο Μετρό για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Μάιο 2016

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γειά σας. Καλές οι πληροφορίες που δίνετε αλλά μόνο για όσους γνωρίζουν τεχνικούς όρους. Εμείς οι απλοί αναγνώστες δεν καταλαβαίνουμε.
    Δεν είναι μόνο η γνώμη μου, έχω μιλήσει με πολλούς φίλους εδώ στο facebook και συμφωνούν.
    Ευχαριστώ, καλό καλοκαίρι.

    • Καταλαβαίνουμε την απορία/το ερώτημα που σας προκαλούν πολλά απο αυτά,για αυτο και αναφέρουμε οτι ειναι οπως ανέβηκαν στο site της εταιρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.