Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Μάρτιος 2016]

2759
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Μάρτιο 2016

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών ολοκληρώθηκε η εκσκαφή 7ης στάθμης.
 
Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του σταθμού:
α) κατασκευή της πλάκας πυθμένα (ανάστροφο τόξο).
β) κατασκευή πλευρικών τοιχίων
γ) κατασκευή του θόλου.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας τοιχοποιίας στο επίπεδο Η/Μ ορόφου.
Στη βόρεια είσοδο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής έως το κάτω μέρος του κεφαλόδεσμου και κατασκευής πασσάλων.
 
Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη φάσης Β του θαλάμου προσβολής.
 
Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων.
AM_Peiraias_progress_Mar16_LG
Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης πλάκας αποβαθρών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών πλάκας θεμελίωσης της κύριας εισόδου (-2,00).
Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού εξελίσσονται εργασίες εκσκαφής Α΄& Β΄φάσης -top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 46,545μ/46,545μ.)
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, προεντεταμένα αγκύρια, αντιρίδες) έως το τελικό ταμπάνι.
Στην είσοδο της πλατεία Π. Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, προεντεταμένα αγκύρια, αντιρίδες) έως το επίπεδο της 1ης φάσης.
Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης 32 τεμ/43 τεμ.
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 95,61μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 89,61μ/140μ).
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Α΄και Β΄φάσης (TOP) πρόοδος εκσκαφής 63μ/63μ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH) πρόοδος εκσκαφής 9μ/63μ.
Στο ΤΒΜ σήραγγα διπλής τροχιάς, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή σήραγγας 4ου μεσοδιαστήματος.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 54%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.