Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Φεβρουάριος 2016]

2547
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Φεβρουάριο  2016.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίων και δαπέδου αποβαθρών.
Στο Φρέαρ Μεγ. Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκε η εργοταξιακή κατάληψη καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για εκσκαφή.
 
Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης ΤΒΜ και κατασκευής μόνιμης επένδυσης του σταθμού:
α) κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων (ανατολικής όψης) μεταξύ των αξόνων 3-4, από τη στάθμη +20,62 έως +24,17.
β) ανέγερση ικριωμάτων για την κατασκευή τμήματος της πλάκας οροφής (επίπεδο -0) μεταξύ των αξόνων 3-4.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης τμήματος της πλάκας της βόρειας και νότιας αποβάθρας μεταξύ των αξόνων 11 – 13, λόγω των εργασιών του ΤΒΜ.
Στη βόρεια είσοδο σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση εργοταξιακής κατάληψης και η αποξήλωση υφιστάμενων κατασκευών καθώς και η κατασκευή κλωβών οπλισμού πασσάλων.
 
Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής του 13ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού.

 
Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες διερευνητικής τομής για τους αγωγούς της οδού Κόνωνος (σύνδεση αμαξοστασίου ΗΣΑΠ).
Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών περιμετρικών τοιχίων, από το επίπεδο των αποβαθρών έως το επίπεδο μετεπιβίβασης καθώς και οι σκυροδετήσεις εσωτερικών τοιχίων από το επίπεδο θεμελίωσης έως το επίπεδο αποβαθρών.
Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού εξελίσσονται εργασίες εκσκαφής Α΄ φάσης -top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 41,78μ/46,545μ.) και οι εργασίες εκσκαφής Β΄ φάσης – top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 22,78μ/46,545μ.).
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, προεντεταμένα αγκύρια, αντιρίδες) έως το τελικό ταμπάνι.
peiraias feb
Στην είσοδο της πλατεία Π. Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε η κατασκευή κεφαλόδεσμου.
Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου ολοκληρώθηκε η εργοταξιακή κατάληψη και η κυκλοφοριακή ρύθμιση για την έναρξη κατασκευής πασσάλων.
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 79,11μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 71,61μ/140μ).
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 61,42μ/63μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 53,92μ/63μ).
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 51,10%.
Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός 97-59 Κηφισιά
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά για το μήνα Φεβρουάριο 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.