Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [ Δεκέμβριος 2015]

2181
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Δεκέμβριο 2015.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απομάκρυνσης προκατασκευασμένων στοιχείων ψευδοσήραγγας και τελευταίου δακτυλίου.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων κλιμάκων του σταθμού από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων σε επίπεδο αποβαθρών.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φάσης Α1 (ανατολική στοά) και φάσης Α2 του νότιου μετώπου της κύριας σήραγγας του σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία κατασκευής διαφραγματικών τοίχων.
Στο Φρέαρ εξελίσσεται αρχαιολογική ανασκαφή.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού εξελίσσονται εργασίες εκσκαφής Α΄ φάσης -top και bench) – (πρόοδος εκσκαφής 8,87μ/46,545μ.) και οι εργασίες εκσκαφής Β΄ φάσης – top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 2,77μ/46,545μ.).
Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του μηχανήματος ΤΒΜ και η μερική μετεγκατάσταση εργοταξίου ΤΒΜ.

Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 44,61μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 44,61μ/140μ).

Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 34,82μ/63μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 34,82μ/63μ). Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή 5ης σειράς δοκών προπορείας.

Στο φρέαρ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ βρίσκεται σε εξέλιξη αρχαιολογική διερεύνηση στις περιοχές των παρακάμψεων δικτύων.
Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50,54%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.