Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [ Δεκέμβριος 2015]

2132
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Δεκέμβριο 2015.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απομάκρυνσης προκατασκευασμένων στοιχείων ψευδοσήραγγας και τελευταίου δακτυλίου.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων κλιμάκων του σταθμού από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων σε επίπεδο αποβαθρών.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φάσης Α1 (ανατολική στοά) και φάσης Α2 του νότιου μετώπου της κύριας σήραγγας του σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία κατασκευής διαφραγματικών τοίχων.
Στο Φρέαρ εξελίσσεται αρχαιολογική ανασκαφή.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού εξελίσσονται εργασίες εκσκαφής Α΄ φάσης -top και bench) – (πρόοδος εκσκαφής 8,87μ/46,545μ.) και οι εργασίες εκσκαφής Β΄ φάσης – top και bench – (πρόοδος εκσκαφής 2,77μ/46,545μ.).
Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του μηχανήματος ΤΒΜ και η μερική μετεγκατάσταση εργοταξίου ΤΒΜ.

Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 44,61μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 44,61μ/140μ).

Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 34,82μ/63μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 34,82μ/63μ). Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή 5ης σειράς δοκών προπορείας.

Στο φρέαρ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ βρίσκεται σε εξέλιξη αρχαιολογική διερεύνηση στις περιοχές των παρακάμψεων δικτύων.
Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50,54%.

 

Προηγούμενο άρθρο4,4 τόνοι κηπευτικών δεσμεύτηκαν στο Ρέντη
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά για το μήνα Δεκέμβριο 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.