Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 – Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 – Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Δεκέμβριος 2014]

3547
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα:

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής υποστυλωμάτων ως το επίπεδο μηχανολογικού ορόφου.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων του Σταθμού μέχρι το επίπεδο διακίνησης των επιβατών.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του Σταθμού (σκυροδέτηση εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων και υποστυλωμάτων από το επίπεδο -3 των αποβαθρών έως το επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων, από το επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων έως το επίπεδο -1 της Η/Μ πλάκας καθώς και η σκυροδέτηση της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων).

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και εφαρμογής του εκτοξευόμενου σκυροδέματος 6ου, 7ου , 8ου , 9ου , 10ου και 11ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού, οι εργασίες κατασκευής των προεντεταμένων αγκυρίων για το 8ο επίπεδο του κυρίως κτιρίου του σταθμού καθώς και οι εργασίες κατασκευής αγκυρίων βράχου πλήρους πάκτωσης στην περιοχή ανοιχτού ορύγματος στην οδό Πετρ. Μαυρομιχάλη. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης του θαλάμου προσβολής και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της φάσης Α1 (νότιο τμήμα – ανατολική στοά) της κύριας σήραγγας του Σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποχέτευση των ακαθάρτων, ενώ στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής ρύθμισης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ΗΛΠΑΠ και οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και η εγκατάσταση του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) για το 7ο επίπεδο εκσκαφής (-15,00), εκτός της περιοχής ράμπας εισόδου στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το 3ο επίπεδο στο Φρέαρ Δεληγιάννη, οι αποξηλώσεις στο τμήμα της οδού Τσαμαδού για την παράκαμψη των δικτύων ΟΚΩ στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο καθώς και η αρχαιολογική διερεύνηση στις περιοχές των αποξηλώσεων.

Το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων βρίσκεται σε συντήρηση στον Σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η εκσκαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

AM_Peiraias_extension_July12_gr_LG

Προηγούμενο άρθροΣμαραγδής in, Πελεκούδας out, για τον Ολυμπιακό!
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Κατσαφάδος στις 21/1 στον ΟΛΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.