Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Απο κοπή σε κοπή ο Δήμαρχος – Σε κάποιες όμως έκανε σημαντικές...

Απο κοπή σε κοπή ο Δήμαρχος – Σε κάποιες όμως έκανε σημαντικές δηλώσεις

1496
0

Της κοπής της πίτας έγινε στον ΠΕιραιά αυτές τις ημέρες με το Δήμαρχο Πειραιά να είναι προσκεκλημένος στις περισσότερες απο αυτές οπως μας ενημέρωσε με σχετικά δελτία Τύπου το γραφείο τύπου του Δήμου Πειραιά.

Στο παρόν άρθρο θα παραθέσουμε και τους χαιρετισμούς που έκανε ,και στους οποίους υπήρχαν και σημεία που αξίζει να αναφερθούν αφου αφορούν την καθημερινότητα του Πειραιά.

Αρχικά Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε εχθές,στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστέλλας, στο εστιατόριο «Ζορμπάς», στο Μικρολίμανο.

 moralis 1 pitaΕμφάνιση IMG_8639.JPG

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά. Όταν μπήκα στην αίθουσα έλεγε ο Πρόεδρος ότι : «είχαμε ξεκινήσει να μιλάμε για μια σειρά προβλημάτων».

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και στην πόλη αλλά και στην χώρα και είναι συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες. Δεν αισθάνομαι καλά, όταν λέει ο Πρόεδρος – και το λέει με καλή διάθεση –  ότι :  «Δήμαρχε δεν ευθύνεστε εσείς, γιατί είστε καινούργιος». Πλέον δεν είμαι τόσο καινούργιος. Η  νέα Δημοτική Αρχή έκλεισε 17 μήνες και οφείλει να «μπαίνει» μέσα στα προβλήματα, να βελτιώνει, να λύνει  πολλά από αυτά ή όσα μπορεί. Δεν είναι εύκολο. Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα. Δεν αφορούν μόνο τον Δήμο. Αφορούν και την Κεντρική Διοίκηση ή άλλους φορείς. Καταβάλλουμε προσπάθειες σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που παρά τις όποιες διαφωνίες, υπάρχει, θα έλεγα, μια σύμπνοια στα μεγάλα θέματα. Δεν έχουμε πολύ μεγάλες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και νομίζω ότι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

Παραδείγματος χάριν για το Μικρολίμανο, καλύτερα απ΄ όλους γνωρίζει ο Πρόεδρος λόγω της περιοχής και οι κάτοικοι, ότι το πρόβλημα είναι συσσωρευμένο εδώ και πολλές δεκαετίες. Το να κρίνουμε το τι έκαναν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν  βοηθάει στην παρούσα φάση. Προφανώς κι εκείνοι, προσπαθούσαν να βοηθήσουν, προσπαθούσαν να βρουν μια λύση, παραδίνοντας μια κατάσταση, που θα έπρεπε ίσως, να είχαν παρέμβει πολύ νωρίτερα  και να λυθεί το θέμα αυτό πριν από δεκαετίες, γιατί τώρα πραγματικά εν μέσω κρίσης είναι ακόμη δυσκολότερο.

Παρόλα αυτά, ξέρετε καλά, πως σε συνεργασία με το σύνολο των καταστηματαρχών – κάναμε τέσσερις και περισσότερες συναντήσεις την περσινή χρονιά –  από κοινού αποφασίσαμε να πάρουμε την παράταση που έληξε βέβαια τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να γίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου που δεν είναι ζητούμενο μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά είναι για όλον τον Πειραιά και για όλους τους επισκέπτες του Πειραιά και τους τουρίστες. Μπορεί να γίνει από τις πιο ωραίες περιοχές της χώρας. Οι ευθύνες είναι πολλές. Είναι των Δημοτικών Αρχών ή άλλων φορέων, είναι και των καταστηματαρχών. Ο καθένας μην προσπαθεί να «βγάλει» από πάνω του την ευθύνη. Η ευθύνη είναι συνολική. Συνολικά πρέπει να λάβουμε την ευθύνη να το λύσουμε.

Πρόκειται για παθογένειες της χώρας και η πόλη δεν διαφέρει από την χώρα. Παθογένειες δεκαετιών δεν λύνονται σε μία χρονιά ή δύο χρονιές, ούτε από την Δημοτική Αρχή ούτε από την όποια νέα  Κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνω, καταβάλλουμε προσπάθειες. Για το συγκεκριμένο, επειδή σας απασχολεί πολύ και είναι λογικό, έχουμε πάει στο αρμόδιο Υπουργείο στη Γενική Γραμματεία, έχουμε ζητήσει ένα χρόνο παράταση. Την περασμένη χρονιά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός μας, τον Απρίλιο και αυτό που καταφέραμε εν μέσω και δύο εκλογικών αναμετρήσεων, δημοψηφίσματος και πολύ μεγάλων προβλημάτων για τη χώρα,  είναι να κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αλλαγή χάραξης του αιγιαλού, την οποία υποβάλλαμε στην επιτροπή αιγιαλού. Έχει δεσμευθεί η Περιφερειάρχης κα Δούρου, ότι θα χρηματοδοτήσει αυτήν την ανάπλαση μόλις έχουν το σύνολο των εγκρίσεων και την ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Νομίζω ότι μέσα στο 2016 και επειδή πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μας δώσει την παράταση που θέλουμε μέχρι το τέλος τους έτους, γιατί πραγματικά την δικαιούμαστε, θα ξεκινήσει αυτό το έργο που θα δώσει μια «ανάσα» στην περιοχή και στην πόλη.

 

Τα προβλήματα είναι πολλά, επαναλαμβάνω ότι τα παλεύουμε. Έχουμε καλή συνεργασία, πιστεύω με όλες τις παρατάξεις. Με τον Υπουργό Ναυτιλίας έχουμε μια συνεργασία ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά προφανώς και ως έναν  άνθρωπο που είναι ενεργός πολίτης στην πόλη πολλές δεκαετίες. Και οι δημότες, θεωρώ ότι είναι στο πλάι μας. Έχουμε διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ξεκινήσει  καλά.  Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα. Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα θέλαμε κι εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή να έχουμε κάνει περισσότερα πράγματα αυτούς τους 16 μήνες. Επαναλαμβάνω όμως, ότι αντικειμενικά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά μετά την μεταπολίτευση σε αυτήν την χώρα.

 

Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για την πόλη, τους πολίτες και τoυς επισκέπτες είναι τα έργα του Τραμ. Καλώς  ή κακώς το τραμ  ξεκίνησε και βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο. Υπάρχουν φωνές που δημόσια εγκαλούν εμένα ή συνεργάτες  μου, ότι δεν σταματάμε το έργο του τραμ. Το λέω για πολλοστή φορά. Δεν μπορούμε ως Δήμος να σταματήσουμε ένα χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο. Μίλησα σχετικά  και με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Σγουρίδη. Να βελτιώσουμε θέματα που αφορούν το τραμ ναι, να σταματήσει το τραμ δεν είναι εφικτό. Είναι μεγάλο το κόστος για το δημόσιο. Το λέω επειδή είναι ένα μεγάλο θέμα και απασχολεί. Εμάς μας απασχολεί και παλεύουμε τουλάχιστον να επιταχυνθεί, να τελειώσει  και να δούμε μετά πως μπορεί να λειτουργήσει η πόλη. Να σταματήσει το τραμ δεν γίνεται.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστέλλας. Είναι πραγματικά ένας παραγωγικός σύλλογος. Ασχολείται με πάθος με τα προβλήματα της περιοχής.

Να ευχηθώ να τα χιλιάσετε. Καλή Χρονιά σε όλους και πιστεύω του χρόνου, τέτοια ημέρα, να έχουμε λύσει ορισμένα από τα προβλήματα που σήμερα συζητάμε.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

Υστερα παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Porto Leone», στην Καστέλλα.

MORALIS 2 PITA

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να είμαι σήμερα, εδώ, μαζί σας για πολλοστή φορά. Έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύξει μια σχέση, η οποία στηρίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη, στην εκτίμηση και στον σεβασμό. 

Να ευχηθώ σε όλους και στις οικογένειές σας κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Δεν νομίζω ότι σε αυτή την όμορφη εκδήλωση είναι δόκιμο να συζητάμε για τα προβλήματα της πόλης που είναι πολλά, όπως και της χώρας. Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Τα ζείτε και τα ζούμε καθημερινά και στην χώρα, επαναλαμβάνω, και στην πόλη. Είναι συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Έχω όμως την αισιοδοξία και νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Να έχουμε τα επόμενα χρόνια μια καλύτερη πόλη, πιο κοντά σε αυτήν που ονειρεύονται οι Πειραιώτες.   

Ευχαριστώ πολύ. Καλή Χρονιά. Να είστε καλά».

Σήμερα ο κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Παγκρήτιας Ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά αντι του Έλυρος που ηταν αρχικά προγραμματισμένο να γινει.Στην κοπή της πίτα συμμετείχε και ο καταγόμενος απο την Κρήτη Αρχηγος ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

 MORALIS 3 PITA

Ο κ. Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε: «Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Η Κρήτη για εμένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Χωρίς να είμαι από εκεί, ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου, έχω παντρευτεί και έχω βαφτίσει τον γιο μου στην Κρήτη, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί. Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε σχέση με τους προλαλήσαντες εκπροσώπους των κομμάτων. Τους Έλληνες πολίτες δεν τους νοιάζει αν θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Κρήτη ή από την Κεντρική ή Βόρεια Ελλάδα, αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, τα κόμματα και ο όποιος πρωθυπουργός, να δώσουν μάχες. Θα χάσουμε και θα κερδίσουμε μάχες. Το θέμα είναι, οι περισσότερες να είναι νικηφόρες, για να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.