Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Αντιπεριφέρειες Πειραιώς και Νήσων : Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει...

Αντιπεριφέρειες Πειραιώς και Νήσων : Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει Χειμερινής Περιόδου

730
0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 5.11.2018) η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων με αντικείμενο την προετοιμασία και το συντονισμό των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από φαινόμενα χιονόπτωσης, πλημμυρών και παγετού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας των αστέγων κατά τις ημέρες ψύχους.

Κατά την αρχή της Συνεδρίασης υπήρξε απολογισμός της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου κι εν συνεχεία συζητήθηκαν και δόθηκε έμφαση:

α) Στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα κατά την εφαρμογή των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.

β) Στην ενίσχυση των υποδομών των αντιπλημμυρικών έργων

γ) Στην επικαιροποίηση των μητρώων διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να είναι ικανά να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν απαιτηθεί.

δ) Στην ολοκλήρωση των σχεδίων οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περιοχές και Δήμους

ε) Στον έλεγχο και συμπλήρωση όλων των μέσων πυρασφάλειας σε μεγάλες κτηριακές δομές (Νοσοκομεία, Σχολεία, Φυλακές)

στ) Να υπάρξει αυξημένη μέριμνα για τον καθαρισμό και την ασφάλεια των ρεμάτων στον Πειραιά και στα Νησιά.

ζ) Τέλος, αποφασίστηκε πρόγραμμα ενημέρωσης και άσκησης αντιμετώπισης φαινομένων όπως σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα σε χώρους εκπαίδευσης, βιομηχανίας, υγείας κ.ά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς , Νήσων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πειραιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές, Υπηρεσίες των Λιμενικών Αρχών Πειραιώς και Νήσων, των Νοσοκομείων του Πειραιά, του Δασαρχείου, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ και των συναρμοδίων Διευθύνσεων και Τμημάτων της Περιφέρειας (Δ/νση Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Αγροτικής Οικονομίας κ.ά.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.