Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Αντιπεριφέρεια Πειραιά : Σύσκεψη για τους άξονες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου της Β’...

Αντιπεριφέρεια Πειραιά : Σύσκεψη για τους άξονες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου της Β’ Πειραιά

2483
0

Οι βασικοί άξονες ενός μακρόπνοου Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την ευρύτερη περιοχή της Β’ Πειραιά συζητήθηκαν, σήμερα, σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με την συμμετοχή των Δημάρχων Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη και Περάματος Γ. Λαγουδάκη και επιστημονικών συνεργατών τους.

Κοινός στόχος, όπως έχει αποτυπωθεί σε προηγούμενες συναντήσεις, είναι να καταρτισθεί ένα Σχέδιο με υπερτοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίζει για ολόκληρη την περιοχή ανάπτυξη, περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Είναι γνωστό ότι οι χερσαίοι Δήμοι της Β’ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με την ανεργία να ξεπερνάει κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο και εκατοντάδες πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στο πλαίσιο μας νέας αντίληψης συντονισμένων παρεμβάσεων υπερτοπικού χαρακτήρα έχει ξεκινήσει αυτή η συντονισμένη προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο, που θα δώσει ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή σε κοινωνικό, αναπτυξιακό  επίπεδο και στην ποιότητα ζωής

Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια αποτύπωση της μέχρι τώρα πορείας των εργασιών για τη σύνταξη του Σχεδίου, εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων πρακτικών δυσκολιών και συμφωνήθηκε να γίνουν, από τους Δήμους προτάσεις έργων και παρεμβάσεων, ώστε  ακολούθως να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης και να καθοριστούν οι προτεραιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.