Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Αναπτυξιακά έργα ύψους 16,8 εκ. ευρώ δρομολογούνται στον Πειραιά

Αναπτυξιακά έργα ύψους 16,8 εκ. ευρώ δρομολογούνται στον Πειραιά

5881
0
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Δύο νέα σημαντικά – αναπτυξιακά έργα δρομολογούνται στον Πειραιά μετά από την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δεσμεύσει τις αναγκαίες πιστώσεις, συνολικού ύψους 16.800.000 €.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που έχουν μελετηθεί από τον Δήμο Πειραιά & έχουν συμφωνηθεί με την Περιφέρεια Αττικής και εντάσσονται στην προσπάθεια της πόλης να αναπτυχθεί και να συγκροτήσει μία νέα ισχυρή και ελκυστική ταυτότητα.

Το πρώτο έργο αφορά σ’ ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, της παλιάς βιομηχανικής περιοχής της πόλης. Αφήνοντας πίσω την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, η περιοχή αυτή θα δώσει στην πόλη τους ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου και αναψυχής και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σημειώνεται ότι στην περιοχή αυτή, εκτός από το μεγάλο κτηριακό απόθεμα, υπάρχουν σημαντικά μνημεία και χώροι που θα αποτελέσουν πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 15.000.000 €

Το δεύτερο έργο είναι η ίδρυση ενός πολυθεματικού και ερευνητικού Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας με έμφαση στην γαλάζια ανάπτυξη,  με προϋπολογισμό 1.800.000 €.

Το Κέντρο φιλοδοξεί να συνεισφέρει και να προσελκύσει ιδέες και προτάσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, δηλαδή το λιμάνι και τις ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Η γαλάζια οικονομία, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο κάθε αναπτυξιακής πρότασης για την πόλη, που μπορεί να συνεισφέρει νέες, σταθερές θέσεις εργασίας και να καταστήσει τον Πειραιά διεθνές σημείο ενδιαφέροντος και αναφοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, σε δηλώσεις του επεσήμανε την ιστορική ανάγκη ο Πειραιάς να αποτελέσει ξανά μια πόλη με ισχυρή και πολύπλευρη φυσιογνωμία, ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο, με ποιότητα ζωής και χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στην ιστορία της, αλλά και με ένα δυναμικό βηματισμό προς τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο.

Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει,  συμμετέχει και χρηματοδοτεί και υποστηρίζει μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις που μπορούν να βάλουν σε μια τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να εγκρίνει την ανάπλαση της  περιοχής του Άγιου Διονυσίου. Πρόκειται για μια σημαντική ανάπλαση, με  πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας, η οποία είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που πήρε ο Δήμος Πειραιά,  σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.   Για το λόγο αυτό,  θα ήθελα για ακόμα μια φορά,  να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία. Η ανάπλαση αυτή, θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και στην αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου και εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την πόλη, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ως Δημοτική Αρχή από την προεκλογική ακόμη περίοδο, είχαμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία των προϋποθέσεων  που θα οδηγήσουν στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της πόλης μας.

Ο Πειραιάς μπαίνει σταθερά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να καταστεί η πόλη μας ναυτιλιακός, τουριστικός, πολιτιστικός και εμπορικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εμβέλειας. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο παλεύουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, για έναν καλύτερο Πειραιά».

Προηγούμενο άρθροΡότα για την παγκόσμια ελίτ των λιμανιών ο Πειραιάς
Επόμενο άρθροΚαι δεύτερο graffiti για το Survivor στον Πειραιά [photos]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.