Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ «Αδειάζει» τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

«Αδειάζει» τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

521
0

Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωσή του «αδειάζει» το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά πρώτον,  θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου της 21ης -3-2021 εκφράζει τις απόψεις μελών του ΔΣ και όχι της ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και σίγουρα το ύφος του δεν εκφράζει τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Όσον αφορά την επιστράτευση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας επανυποβάλουμε τις προτάσεις μας,  που έχουμε συζητήσει με το Υπουργό,  αρκετές από τις οποίες έχει αποδεχθεί και κάποιες καινούργιες άμεσα υλοποιήσιμες,  βάσει των οποίων θεωρούμε ότι μπορεί να αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή η επιστράτευση.

  1. Άμεση πρόσληψη όλων των συναδέλφων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους για ένταξη στο ΕΣΥ και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός τους για γραφειοκρατικούς λόγους
  2. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων του πρώην ΙΚΑ, αυτών που έχουν δικαστικές αποφάσεις,  αλλά και αυτών που αναμένουν δικαστικές αποφάσεις,  συναδέλφων ετοιμοπόλεμων με μεγάλη εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στην Πρωτοβάθμια,  όσο και στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη
  3. Ένταξη σε εθελοντική βάση Ιδιωτών ιατρών στα εμβολιαστικά κέντρα, όλων των ειδικοτήτων,  προκειμένου να απελευθερωθούν ιατροί και να προσφέρουν στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη.  Στη συγκεκριμένη ενέργεια τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή,  τόσο στα εμβολιαστικά κέντρα,  όσο και με εφημερίες στα Νοσοκομεία της περιοχής μας

 

 

 

  1. Ένταξη των ιατρών σε αναμονή αγροτικού σε μονάδες cov-19 με το προνόμιο να προσμετρήσει ο χρόνος αυτός στο αγροτικό τους
  2. Άμεση πρόσληψη των συναδέλφων που είναι σε αναμονή ειδικότητας

Αν υλοποιηθούν άμεσα οι παραπάνω προτάσεις,  θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιστράτευσης,  διότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πραγματικά πολεμική.  Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ικανός αριθμός συναδέλφων μας προσφέρει ήδη τις υπηρεσίες του στα ιδιωτικά κέντρα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ,  τόσο στο ΛΗΤΩ,  όσο και στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ  του Πειραιά.

 

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι από τα σχεδόν 3500 καθημερινά κρούσματα,  ένας μεγάλος αριθμός αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία από τους ιατρούς στο σπίτι και λειτουργεί ως ανάχωμα για την προσέλευσή τους στα Δημόσια Νοσοκομεία και την αντίστοιχη επιβάρυνσή τους.

 

Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Υγείας είναι τις τελευταίες ημέρες καθημερινή και συνεχής και θεωρούμε ότι στο τέλος θα βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

 

Όλοι οι Υγειονομικοί μαζί θα κερδίσουμε στο τέλος αυτόν τον πόλεμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.