Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά : Τεράστια Έλλειψη Προσωπικού στον Πειραιά

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά : Τεράστια Έλλειψη Προσωπικού στον Πειραιά

841
0

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση της:

“ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ”

Πληθώρα υπηρεσιακών προβλημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με πιο οφθαλμοφανές τη μεγάλη έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό. Σήμερα το πρόβλημα έχει διογκωθεί, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ολοκληρωτικής απογύμνωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Πειραιάς έχει μόλις 550 περίπου αστυνομικούς παρούσα δύναμη που ανήκουν στα χερσαία Αστυνομικά Τμήματα (συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών που υπηρετούν στην νήσο Σαλαμίνα), ενώ έχει στην εδαφική της αρμοδιότητα τον Δήμο Πειραιά, πέμπτο μεγαλύτερο της χώρας, και τέσσερις ακόμη Δήμους, όπως της Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος), αλλά και τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Συνολικός πληθυσμός μόνιμων κατοίκων 653.000.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μειωθεί περισσότερο το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 80 περίπου αστυνομικοί για διάφορες υπηρεσίες εκτός Διεύθυνσης με μεταθέσεις επιθυμούντων και μη! Δηλαδή η παρούσα δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων όλης της Διεύθυνσης θα αποτελείται από 500 περίπου αστυνομικούς.

  1. Βάση ποιου σχεδίου θα επιτευχθεί το ελάχιστο της υποδειγματικής υπηρεσιακής λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών όταν προβλέπεται οργανική δύναμη να είναι πάνω από 950 αστυνομικοί αλλά υπάρχουν 450 με 500;
  2. Τι πρέπει να κάνουν οι Διοικητές για να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες; Να περικόπτουν περιπολίες, να περικόπτουν σκοπούς καταστημάτων ή κρατητηρίων που είναι υπεράριθμα;
  3. Οι συνάδελφοί μας να διατάζονται να εκτελούν διπλά νυχτερινά, να τους κόβουν τα ρεπό τους ή μήπως να δουλεύουν δεύτερο οχτάωρο ανά 24ώρο;

Δυστυχώς, έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια δικαίου που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνθήκες υγιεινής των συναδέλφων μελών μας. Αν δεν θέλετε Α.Τ και Τ.Α με προσωπικό που ο αριθμός θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην διαφύλαξη των αναγκών της υπηρεσίας αλλά και του ίδιου του προσωπικού, τότε κλείστε τα μόνοι σας. Στην τελική ενδιαφερθείτε για τις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούμε και προστατεύουμε.

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη για άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό και την άμεση κάλυψη των επιπλέον κενών που δημιουργούνται το επόμενο διάστημα με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες, αλλά και ταυτόχρονη αποδέσμευση της Διεύθυνσης Πειραιά από μέτρα τάξης, διαθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις κλπ. Σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.»

Επίσης τον Απρίλιο είχε συζητηθεί στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για την κατάσταση της ΔΙΑΣ Πειραιά αναφορικά με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία της υπηρεσίας, που στεγάζεται μέσα σε κοντέινερ στον ΟΛΠ και στις ελλείψεις των κατάλληλων μέσων, όπως μοτοσικλέτες και περιπολικά. Τότε είχε αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με καθημερινή προσφορά στη πόλη με περιπολίες και συλλήψεις έχουν την «έδρα» τους κάτω από μία γέφυρα με ένα συρματόπλεγμα όπου είναι εκτεθειμένοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα «εργαλεία» τους που είναι οι μοτοσικλέτες.

Επίσης στις 3 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Mιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο των επαφών του με τους νέους υπουργούς και στη δήλωση του ο κ. Μώραλης τόνισε ότι «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία έθεσα στον κύριο Υπουργό τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στην πόλη μας η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων η οποία  αγγίζει το 50%, καθώς και η συγχώνευση  αστυνομικών τμημάτων στον Πειραιά. Συζητήσαμε επίσης για το παρεμπόριο και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου αυτό το διαχρονικό φαινόμενο να εξαλειφθεί, ενώ μιλήσαμε  και  για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ανέφερα στον κύριο υπουργό ότι ο Πειραιάς είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας, χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης και είναι ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη. Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου  καθώς δεν μείναμε στη συζήτηση ή σε ευχολόγια, αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε άμεσα τα επόμενα βήματα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια διαρκή και στενή συνεργασία, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην πόλη μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.