Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Έκοψε την πίτα του ο Δήμος Πειραιά – Ποιοί κέρδισαν το φλουρί

Έκοψε την πίτα του ο Δήμος Πειραιά – Ποιοί κέρδισαν το φλουρί

1901
0

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στέλνοντας ευχές για υγεία  και αισιόδοξα μηνύματα για πρόοδο για το 2018. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε :

«Έχουμε ένα μεγάλο προνόμιο εδώ στον Πειραιά να είμαστε μία μεγαλούπολη, αλλά οι διαπροσωπικές σχέσεις να είναι δυνατές, ζωηρές και υπάρχουσες. Γι’ αυτόν τον λόγο πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη  τη χαρά και την τιμή να είμαι πολίτης αυτής της πόλεως, διότι εδώ πραγματώνεται το ουσιώδες και το αληθινό του ανθρώπινου προσώπου: η κοινωνία η μετοχή η ενότητα μας. Εύχομαι λοιπόν να είναι καλή και παραγωγική η νέα χρονιά….»

«…Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε ότι η Χάρις του Θεού δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, αλλά και ο δικός μας προσωπικός αγώνας θα συνταιριάζει πάντοτε σε αυτή την πορεία που είναι μία πορεία ανόδου, ελπίδας, πίστεως και αγάπης. Εύχομαι τα δώρα του καινούργιου χρόνου να είναι ακριβώς αυτά. Η δύναμις του Θεού να εμπνέει και να οδηγεί τη θυσιαστική,  έμπονη  προσπάθεια όλων μας για το καλύτερο. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, αξιότιμοι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Πρόεδροι συλλόγων και φορέων, πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία για σας και τις οικογένειές σας. Θα ήθελα να ευχηθώ, εκτός από υγεία που είναι απαραίτητη φυσικά για όλα τα άλλα, να  έχουμε δύναμη, υπομονή και επιμονή, ώστε με σκληρή δουλειά να έχουμε μία καλύτερη χρονιά και για την πόλη μας, αλλά και για τη χώρα. Πέρασε μία δύσκολη χρονιά, εξαιρετικά δύσκολη, όπως και οι προηγούμενες βεβαίως. Τα τελευταία χρόνια  θα έλεγα ότι ήταν συνολικά δύσκολα και για τη χώρα και για την πόλη. Νομίζω όμως ότι ίσως το 2018 να είναι μία χρονιά στην οποία θα έχουμε ένα νέο ξεκίνημα – θα μιλήσω κυρίως για την πόλη μας, τον Πειραιά –  και το πιστεύω ακράδαντα. Σε κάθε κοπή πίτας λέω ότι κάθε χρονιά  που θα έρθει για την πόλη μας θα είναι καλύτερη και πραγματικά το πιστεύω και είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό.

Σε συνέχεια αυτών που είπε ο Σεβασμιώτατος πάρα πολύ εύστοχα, είμαι περήφανος που έχω τη θέση του Δημάρχου της πόλης αυτής και για τη θέση και για τον τίτλο, αλλά κυρίως γιατί στον Πειραιά πραγματικά νιώθω ότι είμαστε ενωμένοι, νιώθω ότι έχουμε παραμερίσει το ατομικό συμφέρον. Πραγματικά είναι ζητούμενο στις μέρες μας, η ενότητα και η ομοψυχία. Άρα έχουμε παραμερίσει ο καθένας το ατομικό του συμφέρον ή τις διάφορες θεμιτές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορετικές προσεγγίσεις και έχουμε, όπως λέω, μία ισχυρή συμμαχία σε πολλούς τομείς, ώστε να δούμε την πόλη αυτή να αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι Βουλευτές μας –  όλων των παρατάξεων, όλων των κομμάτων, δεν έχει σημασία – η Εκκλησία μας, προφανέστατα, μεγάλοι σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός  και άλλοι, οι εκπρόσωποι των φορέων, τα Επιμελητήρια, οι επιστημονικοί σύλλογοι, άλλες κοινωνικές ομάδες, νομίζω, ότι έχουμε πετύχει να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία,  μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία, αλλά και μία συμμαχία  ώστε να βελτιώνουμε αυτή την πόλη.  Μπορεί να έχουμε επαναλαμβάνω διαφορετικές προσεγγίσεις ή να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά όταν μπαίνει μπροστά το καλό της πόλης και η πρόοδος του Πειραιά, νομίζω ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και πραγματικά αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο  και ιδιαίτερα περήφανο που μπορώ και εκπροσωπώ την πόλη αυτή,  από τη θέση του Δημάρχου.

Πέρασε μία δύσκολη χρονιά, έρχεται μία εξίσου δύσκολη όπως προείπα. Θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά – δεν υπάρχει, νομίζω, άλλη λύση. Η σκληρή δουλειά, η πολλή δουλειά είναι αυτή που μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα,  ο προγραμματισμός, το να έχεις ένα στόχο – και νομίζω ότι έχουμε εδώ, – έχουμε ένα πλάνο για την πόλη, ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε,  ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε για τον Πειραιά. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του  να υπηρετεί πιστά τον στόχο αυτό, τελικά  θα πετύχουμε.

Ξέρω ότι από αυτό το βήμα οι πρώην Δήμαρχοι  συνήθιζαν να κάνουν ένα απολογισμό ή στοχοθεσία για τη νέα χρονιά.  Όμως να θυμίσω ότι αναλάμβαναν οι  Δημοτικές   Αρχές την πρώτη του έτους και ίσως  αυτή να ήταν η σημασία της ημέρας αυτής. Εγώ δεν θέλω να κουράσω παραπάνω. Ξέρω ότι είναι πρώτη του έτους. Όλοι έχουμε οικογένειες, όλοι θέλουμε να πάμε σπίτια μας, δεν πρέπει να εκφωνούμε τέτοια ημέρα μακροσκελείς λόγους. Οπότε με αυτή την αισιοδοξία ότι ο Πειραιάς  θα πάει καλύτερα –  είμαι βέβαιος για αυτό –  χρόνο με το χρόνο και ειδικά το 2018 θα είναι μία κρίσιμη θετική χρονιά για την πόλη μας. Να ευχηθώ σε όλους και πάλι καλή χρονιά, υγεία, δουλειά, επιμονή, υπομονή, ομαδικότητα, ομοψυχία και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Να είστε καλά όλοι. Καλή χρονιά».

 

Το φλουρί κέρδισαν: ο πρώην Υπουργός  κ. Θοδωρής  Δρίτσας και η σύζυγος του Δημάρχου κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έδωσε μια άλλη «νότα» στην εορταστική ατμόσφαιρα με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.

 

Στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν:

Ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας κ. Δρίτσας. Ο πρώην Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Οι Βουλευτές Πειραιά:  κα Ελένη Σταματάκη, κα Γεωργία Γεννιά  και κ.κ.:  Κώστας Κατσαφάδος και  Νίκος Κούζηλος. Οι πρώην Βουλευτές  κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Σταύρος Βοϊδονικόλας και Ανδρέας Βεντούρης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Χρήστος Αγραπίδης, Νίκος Καρβουνάς,  Νίκος Καλαμακιώτης και κα Χάρις Ζηλάκου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Λίτσα Καλαγιά, κα Ελπίδα Παντελάκη και κ.κ.: Δημήτρης Γκερλές και Ηλίας Κατσαφάδος. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης και πλήθος κόσμου.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Blue Star Delos έκανε ποδαρικό -και φέτος- στο λιμάνι του Πειραιά [video]
Επόμενο άρθροΚακά θηλυκά, κι Ανάποδα, οι Γυναίκες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.