Αρχική ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Το Λιμάνι της Αγωνίας συμμετάσχει και αυτό στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας...

Το Λιμάνι της Αγωνίας συμμετάσχει και αυτό στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015

1443
0

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, με την εμπειρία που έχει από τη 15ετή παρουσία στα κοινά του Πειραιά, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του φετινού διοργανωτή Δήμου Πειραιά προς τους φορείς  πολιτισμού  της πόλης.

Η συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις έχει τριπλό στόχο:

— Να συμβάλει το Λιμάνι της Αγωνίας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, στην προσπάθεια  για την  τόνωση της πολιτιστικής και οικονομικής ζωής του Πειραιά και την προσέλκυση  όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών.

— Να γίνει ο ευρωπαϊκός αυτός εορτασμός αφορμή και πρόκριμα για την καθιέρωση μιας μόνιμης Πειραϊκής Εβδομάδας  Θάλασσας κάθε Μάη, που θα κινητοποιεί το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και θα ενισχύει την πολιτιστική παραγωγή και την επισκεψιμότητα του Πειραιά.

— Να μείνουν και μετά τις  εκδηλώσεις κάποια μόνιμα αποτυπώματά τους  που θα ομορφαίνουν την πόλη μας, όπως καλαίσθητες τοιχογραφίες σε άχαρους τοίχους, νέοι ελεύθεροι χώροι αναψυχής σε παραμελημένες γωνιές  της, νέες δενδροστοιχίες  με καθιστικά  κ.ά.

 

Οι εκδηλώσεις με τις οποίες συμμετέχει το Λιμάνι της Αγωνίας στον εορτασμό είναι οι εξής:

  1. Τετάρτη 27/5/15  21:00 στον μαγευτικό  εξώστη του  Μεγάρου ΟΛΠ,  μέσα στο λιμάνι.

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, τον Πειραιώτη ποιητή της θάλασσας, 40 χρόνια μετά  τον θάνατό του. «Η προφητεία της Περουάνας», μουσική παράσταση από το συγκρότημα MASIF και τον Βαγγέλη Βελώνια που αφηγείται απόκρυφες πτυχές της ζωής και του έργου του ‘αέναου  ταξιδευτή’.

  1. Σάββατο 30/5/15  11:00 στην παραλία  Βοτσαλάκια.

Ολοκλήρωση της θαλασσινής τοιχογραφίας στο μεγάλο τσιμεντένιο τοιχίο πάνω από το Κολυμβητήριο.Καθαρισμός, διαμόρφωση  και φύτευση της περιοχής μπροστά από το τοιχίο  με συμμετοχή μελών μας  -και άλλων κινήσεων-  με στόχο τη μετατροπή του σε μόνιμο χώρο περιπάτου και ρέμβης  των Πειραιωτών, καθώς έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Θα ακολουθήσει  γιορτή  ‘εγκαινίων’  με κοινωνική κουζίνα, μουσικές κ.ά.

  1. Κυριακή 31/5/15  Εκδηλώσεις στα δυτικά με τίτλο “Βιομηχανία-Τρένο-Λιμάνι-Μετανάστευση”.

Συνδυασμένες εκδηλώσεις από το Λιμάνι της Αγωνίας και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά:

— 11:00 Συγκέντρωση  στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Λεύκα και περίπατος με ξενάγηση  κατά μήκος της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής  μέσα από τον παλιό βιομηχανικό Πειραιά, μέχρι τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στο λιμάνι (Άγ. Διονύσιος).

— 13:00 Στην αποβάθρα του παλιού  Σταθμού στο λιμάνι, όπου για δεκαετίες  έφθαναν  μετανάστες από όλη την Ελλάδα για να πάρουν τα πλοία του ξενιτεμού. Πολύχρωμη διαπολιτισμική γιορτή  του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, με μουσικές, χορούς και φαγητά από τις χώρες προέλευσης των  μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.