Αρχική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πυγμαχία

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πυγμαχία

1337
0

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πυγμαχία, κατακτώντας πανάξια τον τίτλο στους Άνδρες μέσα από μια συνολικά εντυπωσιακή πορεία όλων των αθλητών του που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/12).  Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών Γυναικών που διεξήχθη σε τέσσερις ημέρες στο «Π. Σαλπέας»  «βάφτηκε» «ερυθρόλευκο» στους Άνδρες με τους πυγμάχους του Θρύλου να διαπρέπουν! Ο εξαιρετικός απολογισμός του θριάμβου, ολοκληρώθηκε με τις τέσσερις πρωτιές του Ολυμπιακού στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, στα 64 κιλά με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Τσανικίδη, στα 69 κιλά με πρωταθλητή τον Πουλίκο Τσαγκράκο, στα 75 κιλά με τον Παύλο Τσαγκράκο και στα 91 κιλά με τον Παναγιώτη Κυρίμη. Χάρη στη συνολική προσπάθεια όλων των αθλητών του Ολυμπιακού, ο τίτλος έπιασε Λιμάνι και αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών όλων των συντελεστών αυτής της επιτυχίας. Εκτός από 4 χρυσά μετάλλια κατακτήθηκαν και επίσης 3 χάλκινα από τον Γιώργο Καρούκη στην κατηγορία των 60 κιλών, από τον Γιώργο Χορβαλάκο στην κατηγορία των 64 κιλών και από τον Φώτη Τζότζο στην κατηγορία των 75 κιλών.

Θεαματικός, ανώτερος και πρωταθλητής ο Τσανικίδης!

Το «μενού» στους Άνδρες για λογαριασμό του Ολυμπιακού, άνοιξε με τον τελικό των 64 κιλών.  Νικητής και πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Τσανικίδης ο οποίος επικράτησε με σπουδαία εμφάνιση που αποτύπωσε την ανωτερότητα του επί του Πετροπαύλου Μανδουρακάκη του Εθνικού. Ο πυγμάχος του Θρύλου με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε πανάξια το χρυσό μετάλλιο.

Ο Πουλίκος έκανε το «2Χ2» στους Άνδρες!

Στον δεύτερο τελικό των Ανδρών που ακολούθησε, ο Πουλίκος Τσαγκράκος έκανε το «2Χ2» καθώς με τη νίκη του στον τελικό, κόντρα στον Αθανάσιο Γλυνό του ΠΑΟΚ, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 69 κιλών. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός και για τον Πουλίκο Τσαγκράκο ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαιρετική του παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με το χρυσό μετάλλιο!

«Ερυθρόλευκος» και ο τελικός των 75 κιλών με τον Παύλο Τσαγκράκο!

Ο τρίτος στη σειρά τελικός με «ερυθρόλευκη» παρουσία και κατάληξη ήταν μεταξύ του Παύλου Τσαγκράκου και του Παύλου Δεμέντζου από τον Α.Ο. Μίνωα. Ο αθλητής του Θρύλου Παύλος Τσαγκράκος δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του και με σπουδαία εμφάνιση, νίκησε και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 75 κιλών!

Iδανικό φινάλε με Κυρίμη κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ο τέταρτος αθλητής του Ολυμπιακού που μετείχε σε τελικό ήταν ο Παναγιώτης Κυρίμης ο οποίος θριάμβευσε κόντρα στον αθλητή του Παναθηναϊκού  Σπυρίδων Κλαδούχα και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 91 κιλών. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Παναγιώτη Κυρίμη κόντρα σε αθλητή του Παναθηναϊκού αφού είχε προηγηθεί η επικράτηση κόντρα στον Θοδωρή Ράλλη στον ημιτελικό και η τρίτη σε βάρος των «πράσινων» στη διοργάνωση, αφού και ο Αλέξανδρος Τσανικίδης νίκησε την πρώτη ημέρα των Αλέξανδρο Ζηκόπουλο.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 75 κιλά η Κυριακή Ασλανίδη!

Όσον αφορά τις Γυναίκες, ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η Κυριακή Ασλανίδη αναδείχθηκε  πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 75 κιλών, μετά τη νίκη της στον τελικό κόντρα Κατερίνα Τσάμη του Άρη Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια του Θρύλου, μετά την νίκη της επί της Έλενης Μιχελακάκη από τον Α.Ο. Μίνωα έκανε το «2Χ2» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό, χάρη στην οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Επίσης το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Δανάη Βέμου στην κατηγορία των 64 κιλών και το χάλκινο η Παρασκευή Χόνδρου στην κατηγορία των 54 κιλών.

πηγη osfp.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.