Αρχική ΟΛΠ ΟΛΠ: Εξηγήσεις απο την κυβερνηση για την την εξαίρεση της Δραπετσώνας θα...

ΟΛΠ: Εξηγήσεις απο την κυβερνηση για την την εξαίρεση της Δραπετσώνας θα ζητήσει η τρόικα

1490
0

Την αφαίρεση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης για την πώληση του 51% του ΟΛΠ, ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που έχει προκαλέσει ερωτηματικά από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι όποιες ενστάσεις αναμένεται να εκφραστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που έχει συγκληθεί για μεθαύριο, Τετάρτη. Σε αυτό, οι δύο παρατηρητές της τρόικας που συμμετέχουν στο Δ.Σ., ο Κύπριος Ζ.Κοντολαίμης, και ο Γάλλος Φιλιπ Ντιμπουά, δεν αποκλείεται να θέσουν το θέμα, με το σκεπτικό ότι η αφαίρεση μέρους της περιουσίας του ΟΛΠ από τη παραχώρηση, συνιστά αλλαγή σε ουσιώδεις όρους ενός εν εξελίξει διαγωνισμού, και κινείται σε αντίθεση με τα όσα υπαγορεύει το Μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ δεν ανήρτησε τελικά τη Παρασκευή στο virtual data room το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να εκφράσουν την άποψή τους. Αυτό αναμένεται να συμβεί τελικά την Τετάρτη, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.