Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά : Καταγγέλει το παράνομο “παζάρι” της Πλατείας Οδησσού

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά : Καταγγέλει το παράνομο “παζάρι” της Πλατείας Οδησσού

4796
0

Η μεγάλη ανάπτυξη στο παράνομο εμπόριο, καθώς και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, έφτασε στην Πλατεία Οδησσού (οδος Λουδοβίκου )στον Πειραιά.

Κάθε Κυριακή, μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού, εκτυλίσσονται σκηνές απείρους κάλους με τα απλωμένα σεντόνια όπου πωλείται κάθε είδους πραμάτεια και το λαθρεμπόριο τσιγάρων να οργιάζει.

Από την προηγούμενη Δευτέρα 24/10 έχουν ενημερωθεί, για μια ακόμη φορά, σχετικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς – ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή,  ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Πειραιά, η Αστυνομική Δ/νση, η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, το ΣΔΟΕ και ο ΕΦΕΤ – ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταστολή του φαινομένου.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Δήμο και την Αστυνομία και την Κυριακή 30/10 διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον προσωρινό περιορισμό του παράνομου παζαριού έως τις 12.00 το μεσημέρι. Όμως, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών οργάνων, στήθηκε εκ νέου το ίδιο σκηνικό, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αναδεικνύει φυσικά την έλλειψη προσωπικού στους αρμόδιους φορείς ελέγχου και αστυνόμευσης, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, εν τούτοις αδυνατούν να διαχειριστούν την επιτακτική και συστηματική ανάγκη καταστολής της παρανομίας που διαδραματίζεται στον «σύγχρονο» Πειραιά, ο οποίος δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε τριτοκοσμική παζαρούπολη.

Στον αντίποδα αυτής της απαράδεκτης και προσβλητικής για την πόλη μας εικόνα, βρίσκεται το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο, που ήταν και θα παραμείνει για καιρό όπως φαίνεται ο εύκολος στόχος που η Πολιτεία χτυπά αλύπητα, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μια χρόνια παθογένεια της ελληνικής οικονομίας,  αυτή του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, που συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και του νόμιμου εμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.