Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης 20 σχολικών υποδομών του Δήμου Πειραιά

Ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης 20 σχολικών υποδομών του Δήμου Πειραιά

1972
0

Δυο μεγάλα έργα σε σχολικές μονάδες της πόλης υλοποιούνται από το Τμήμα Σχολικών Κτηρίων της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε του Δήμου Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αναβάθμισης 20 σχολικών υποδομών του Δήμου Πειραιά, προϋπολογισμού 1.227.507,00 ευρώ.

 

Πρόκειται για τα σχολεία:

  1. 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο
  2. 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Καλλίπολης
  3. 3ο Λύκειο Πειραιά
  4. 4ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
  5. 13ο Γυμνάσιο
  6. 6ο και 52ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
  7. 9ο – 11ο – 31ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά
  8. 9ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο
  9. 43ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
  10. 14ο & 15ο Γυμνάσιο
  11. 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
  12. Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου)
  13. Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πειραιά
  14. Κτήριο ΣΚΥΠ (Αθηνών – Πειραιώς) 1ο ΕΠΑΛ – 2ο ΕΠΑΛ – 2ο ΣΕΚ – 1η ΕΠΑΣ
  15. 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (Λεβαδείας)
  16. 54ο Δημοτικό Σχολείο (Σπυροπούλου)
  17. 22ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία (Χατζηκυριακού – Σαχτούρη)
  18. 21ο Δημοτικό Σχολείο
  19. 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
  20. 13ο – 52ο Νηπιαγωγεία Πειραιά

 

Οι εργασίες στις 20 σχολικές υποδομές  της πόλης, περιλαμβάνουν επισκευές κτηρίων, αισθητικές παρεμβάσεις, μόνωση των κτηρίων, νέα κιγκλιδώματα κ.α.

 

Επίσης υλοποιούνται εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Πειραιά, προϋπολογισμού  190.348,43 ευρώ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν εσωτερικές επισκευές, μόνωση των κτηρίων και αισθητικές παρεμβάσεις.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης τόνισε ότι η υλοποίηση του προγράμματος επισκευής, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στο Δήμο Πειραιώς είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής για τις σχολικές υποδομές στην περιοχή της Π.Ε. Πειραιά συνολικού ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων €. Οι παρεμβάσεις αφορούν ένα μεγάλο αριθμό των δημόσιων σχολείων της περιοχής, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δυστυχώς, ένα σημαντικό μέρος των σχολικών εγκαταστάσεων είναι παλαιό και επί σειρά ετών δεν είχε συντηρηθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα την απαξίωση, αλλά και την επιδείνωση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της εν γένει αισθητικής του χώρου.

Στόχος μας είναι να έχουμε δημόσια σχολεία που θα πληρούν τις σύγχρονες λειτουργικές απαιτήσεις και θα εξασφαλίζουν ένα περιβάλλον που θα είναι ελκυστικό και ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η Περιφέρεια σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση και προαγωγή του δημόσιου – δωρεάν σχολείου, φιλοδοξεί να συμβάλλει έμπρακτα και αποφασιστικά στην αντιστροφή μιας εικόνας φθοράς και παρακμής που τα χρόνια της κρίσης επιδεινώθηκε και εντάθηκε.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα να φοιτούν οι μαθητές της πόλης μας σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία. «Τα σχολικά κτήρια στον Πειραιά είναι παλιά και με μεγάλα προβλήματα και για το λόγο αυτό, καταβάλλουμε προσπάθειες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμισή τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης όλων των προβλημάτων στα σχολεία της πόλης μας.  Παρόλα αυτά γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την επίλυσή τους,  δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ως Δήμος και ως Περιφέρεια να χτίσουμε σχολεία, καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και της ΚΤΥΠ. Πρόκειται για δυο σημαντικά έργα, τα οποία παράλληλα με τα έργα που εκτελεί ο Δήμος σε σχολικά κτήρια του Πειραιά,  ευελπιστούμε ότι τον Σεπτέμβρη θα υποδεχτούμε τους μαθητές μας σε βελτιωμένα και ασφαλέστερα σχολεία». Τέλος ο κ. Μώραλης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.